Πακέτο 13 μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Πακέτο 13 μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών


Πακέτο 13 μέτρων για την ενίσχυση των αγροτών στα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται έκτακτες αποζημιώσεις για καλλιέργειες και κτηνοτρόφους, αυστηρότερο πλαίσιο για τη διακίνηση γάλακτος και τις ανοιχτές τιμές στο βαμβάκι, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής:

1. Στο επόμενο τρίμηνο θα ανακοινωθούν συνδυαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής

2. Προωθείται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών νομοθετική ρύθμιση για τα αποστάγματα, που θα αντιμετωπίσει οριστικά το πρόβλημα των αμβυκούχων- παραγωγών τσίπουρου.

3. Στις κρατικές ενισχύσεις de minimis θα ενταχθούν όλες οι ποικιλίες των ροδάκινων και των νεκταρινιών που έχουν πραγματικά υποστεί υποβάθμιση.

4. Ενισχύσεις de minimis θα χορηγηθούν και στα αχλάδια στις περιοχές που έχει διαπιστωθεί υποβάθμιση.

5. Το ΥΠΑΑΤ προχωρεί σε ρύθμιση για την επόμενη χρονιά στο θέμα των "ανοικτών τιμών" για το βαμβάκι, σύμφωνα με την οποία η τιμή θα είναι γνωστή στους παραγωγούς με την παράδοση ή θα είναι προσυμφωνημένη με συμβόλαιο υπογεγραμμένο από τη σπορά.

6. Γίνεται αναμόρφωση του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες καλλιέργειες, τα νέα μετεωρολογικά δεδομένα και την κλιματική αλλαγή, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος κανονισμός ασφάλισης και αλληλέγγυος δημόσιος και ανταποδοτικός οργανισμός.

7.Από το ΥΠΑΑΤ έχει κατατεθεί στην Ε.Ε. επιστημονικά τεκμηριωμένος φάκελος για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων που υπέστησαν φέτος ζημιές και ζητείται η έγκριση προγραμμάτων αποζημίωσης γι' αυτές τις καλλιέργειες.

8. Κρατική ενίσχυση στην αιγοπροβατοτροφία για να στηριχθούν τα συμπληρωματικά εισοδήματα των κτηνοτρόφων, ενώ έχουν αρχίσει εντατικοί έλεγχοι στην αγορά γάλακτος παράλληλα με τους ελέγχους στα τελωνεία και προαναγγέλθηκαν τα πρώτα πρόστιμα αλλά και αφαίρεση αδειών σε γαλακτοκομικές και τυροκομικές επιχειρήσεις αν διαπιστωθούν θέματα νοθείας.

9. Επίκειται η δημοσίευση της ΚΥΑ που θα διέπει την εμπορία και διακίνηση του γάλακτος με αυστηρές προβλέψεις και δεσμεύσεις για τις εισαγωγές.

10. Τα περιουσιακά στοιχεία των υπό εκκαθάριση συνεταιριστικών οργανώσεων δεν θα εκποιηθούν.

11. Καμία απαλλαγή διοικούντων για χρέη των οργανώσεών τους δεν θα υπάρξει αλλά μόνο αναστολή διώξεων μέχρι την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

12. Διέψευσε ο κ. Αραχωβίτης τα περί πριμ αποχώρησης στην αιγοπροβατοτροφία

13. Αναφορικά με το ζήτημα του ακατάσχετου λογαριασμού των αγροτών, είπε ότι οι ενισχύσεις των μικρομεσαίων αγροτών πλέον προστατεύονται και πως "δεν υπάρχει άλλη κοινωνική ομάδα που να απολαμβάνει ακατάσχετο 22.500 ευρώ".

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες