28 Δεκ 2018

Τον Γενάρη η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή...
...σύμφωνα με διπλωματικές πηγές...

O πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας έχει την εισήγηση να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στον Ιανουάριο.

Αυτό...
σημειώνουν διπλωματικές πηγές και, ταυτόχρονα, διατυπώνουν την εκτίμηση ότι η Συμφωνία θα περάσει από τη Βουλή της ΠΓΔΜ κατά την τελική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί στις 9 Ιανουαρίου.

«Οι αλλαγές στο Σύνταγμά τους μας ικανοποιούν», αναφέρουν οι ίδιες πηγές οι οποίες εισηγούνται να ξεκινήσει η Αθήνα τις διαδικασίες για «Πρέσπες» αμέσως μετά, μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα, μέχρι τον Μάιο, κατά τον σχεδιασμό αυτό θα εκπονηθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Όχι, δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ», διαβεβαιώνουν οι ίδιες πηγές, απαντώντας σε δημοσιεύματα ότι ο Αλέξης Τσίπρας σκέπτεται να αφήσει την «καυτή πατάτα» της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επόμενη κυβέρνηση.

Οι πηγές του υπουργείου Εξωτερικών διατύπωναν εξάλλου τη βεβαιότητα: «Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για την ψήφο εμπιστοσύνης, αν χρειαστεί».

Ως προς τις σχέσεις με την Άγκυρα, οι διπλωματικές αυτές πηγές σημείωναν πως «δεν είναι καλό να έχεις μια εχθρική Τουρκία» για να προσθέσουν: «Δεν προκαλούμε, αλλά δεν θα ανεχθούμε σε δικό μας έδαφος κατάληψη».

«Μέσα στον Ιανουάριο παλεύουμε να προλάβουμε το ταξίδι στην Τουρκία», έλεγαν οι ίδιες πηγές αναφερόμενες στο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη γείτονα χώρα. Ενώ ως προς τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Τουρκίας ανέφεραν πως η Ουάσιγκτον είναι ξεκάθαρη: «Ή θα πάρετε “Patriot” ή “S400” με κυρώσεις».

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε