Τα πέντε βήματα για το κοινωνικό μέρισμα - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Τα πέντε βήματα για το κοινωνικό μέρισμα - Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις ηλεκτρονικές αιτήσεις


Με πέντε βήματα θα γίνεται η αίτηση στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Οι αιτήσεις θα είναι προσυμπληρωμένες και επί της ουσίας θα λειτουργούν ως επιβεβαίωση στοιχείων για τον κάθε αιτούντα. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει εντός της εβδομάδας ώστε να υποδεχθεί τις αιτήσεις από 1,3- 1,4 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Τα βασικά στάδια που πρέπει να ακολουθήσουν οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι:

1. Αρχικά μπαίνουν στην πλατφόρμα koinonikomerisma.gr και εισάγουν τους προσωπικούς τους κωδικούς στο Taxisnet. Εκεί δηλώνουν έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μια ηλεκτρονική διεύθυνση e-mail, ώστε οι αρμόδιες υπηρεσίες να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους αν χρειαστεί. Επίσης, δηλώνουν τον ΑΜΚΑ τους. Το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

2. Αμέσως μετά τη συμπλήρωση των προσωπικών κωδικών στο Taxisnet εμφανίζονται προσυμπληρωμένα τα στοιχεία του δικαιούχου με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017. Εκεί θα εμφανίζεται και το συνολικό φορολογητέο εισόδημα, το οποίο και θα λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο εισοδηματικό για τον καθορισμό των δικαιούχων. Στο στάδιο αυτό πιστοποιείται αν ο δικαιούχος έχει ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε Ταμείο της Ελλάδας έστω κι έναν μήνα, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού του, εκτός από τα μονοπρόσωπα νοικοκυριά με δικαιούχο ΑμεΑ. Υπενθυμίζεται ότι το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης τουλάχιστον μία φορά δεν ισχύει για δικαιούχους άνω των 67 ετών και άνω για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, στα οποία ο δικαιούχος είναι πρόσωπο με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

3. Στο τρίτο βήμα ο δικαιούχος πρέπει να συμπληρώσει το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το μέρισμα. Προσοχή ο αριθμός IBAN πρέπει να συμπληρωθεί σωστά για να μην υπάρξουν εμπλοκές.

4. Ακολούθως έρχεται η σειρά των τυχόν ενήλικων φιλοξενουμένων στο νοικοκυριό, οι οποίοι πρέπει να ειδοποιηθούν να μπουν στο Taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους. Επειδή φέτος στις δηλώσεις Ε1 απαιτούνταν συναίνεση φιλοξενουμένου και φιλοξενούντος δεν μπορεί να επικαλεστεί κάποιος άγνοια.

5. Τέλος, η εφαρμογή σού λέει αν πληροίς τα κριτήρια και αν είσαι δικαιούχος. Προσοχή, είναι απαραίτητο ο δικαιούχος - χρήστης να πατήσει το κουμπί της αποδοχής, δηλώνοντας πως αποδέχεται την πίστωση του μερίσματος στον λογαριασμό του. Το σύστημα υπολογίζει αυτόματα το ποσό που δικαιούται.

Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες