Δημόσιο: Ανατροπή. Μειώσεις στα επιδόματα και περισσότερα χρόνια στη δουλειά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Δημόσιο: Ανατροπή. Μειώσεις στα επιδόματα και περισσότερα χρόνια στη δουλειά



Στο Δημόσιο υπάρχουν 93.000 που κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας αν θα είναι μεταξύ εκείνων που θα δουν μειώσεις στα επιδόματα, αν θα τα χάσουν τελείως και παράλληλα αν θα αναγκαστούν να μείνουν επιπλέον πέντε χρόνια στη δουλειά.

Το... 

Δημόσιο, άμεσα, ως τον Φεβρουάριο θα πρέπει να μειώσει τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επιδόματα. Οι μειώσεις μπορεί να αφορούν είτε σ το ποσό που δίδεται, είτε στα άτομα που τα λαμβάνουν. Παράλληλα εάν κάποιος βγει από το καθεστώς των ΒΑΕ θα πρέπει να μείνει στη δουλειά επιπλέον πέντε χρόνια μέχρι να βγει στη σύνταξη.

Σήμερα παίρνουν το επίδομα 93.000 άτομα. Το ποσό κυμαίνεται από τα 35 ως τα 150 ευρώ. Το δημόσιο ωστόσο είναι υποχρεωμένο να κάνει περικοπές και έτσι χιλιάδες εργαζόμενοι είτε θα χάσουν μέρος του ποσού, είτε θα βρεθούν εκτός ΒΑΕ. Όλα θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο του 2019.

Πλέον θα επανεξεταστούν όλοι οι κλάδοι στους οποίους χορηγείται επίδομα για να διαμορφωθούν νέες κατηγορίες και κλίμακες δικαιούχων. Στόχος είναι η μείωση της χορήγησης επιδόματος κατά 32%.

Ποιοι εργαζόμενοι βρίσκονται στο στόχαστρο

Οι εργαζόμενοι που παίρνουν σήμερα ΒΑΕ είναι εκείνοι που εργάζονται σε νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, Α’ και Β’ βαθμού, και τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ (εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού, υδραυλικοί, τεχνίτες και εργάτες δικτύου ύδρευσης, αποχέτευσης και τηλεθέρμανσης, προσωπικό στην εποπτεία καθαριότητας, εργάτες και οδηγοί στην αποκομιδή των σκουπιδιών, το νοσηλευτικό προσωπικό, εργάτες, οδηγοί και χειριστές μηχανημάτων ψεκασμού, εργάτες κοπής δέντρων και εργάτες καθαριότητας στα νεκροταφεία). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες