Καταρρέει ο Νόμος Κατρούγκαλου – Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων μετά τις νέες ρυθμίσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Καταρρέει ο Νόμος Κατρούγκαλου – Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων μετά τις νέες ρυθμίσεις



– Ξηλώνεται” ο νόμος Κατρούγκαλου για τις συντάξεις – Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων και στο… βάθος μαζικές αγωγές – Η μεγάλη κλοπή στις τσέπες των νέων συνταξιούχων

Η... 

 
 
 
 
 
κυβέρνηση από την μία κατόρθωσε να επιτύχει τον στόχο της για την μη περικοπή των συντάξεων για την συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, ωστόσο δημιούργησε δύο νέες ταχύτητες και πιθανότητα το σύστημα αυτό δεν μακροημερεύσει αφού καταστρατηγείται ο βασικός όρος του συντάγματος ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσιοι απέναντι στο Νόμο. Εν προκειμένου κάποιοι είναι περισσότερο ίσιοι από τους άλλους. Συνταξιούχοι τριών ταχυτήτων

Ας δούμε πως δημιουργείται ο συνταξιοδοτικός χάρτης. Η μεγάλη κατηγορία είναι αυτοί που δεν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την προσωπική διαφορά χωρίς να θιγεί στο ελάχιστο. Το μόνο που θα συμβεί, είναι η προσωπική διαφορά να διατηρηθεί στο διηνεκές και να σβήνει με τις μελλοντικές αυξήσεις που θα υπάρξουν και οι οποίες βέβαια δεν θα δίνονται μέχρι να μηδενίσει η προσωπική διαφορά.

Η δεύτερη κατηγορία συνταξιούχων είναι αυτοί που κατέθεσαν ή θα καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από τον Μάιο του 2016 έως και τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, και οι οποίοι έχουν υποστεί ένα μέρος μείωσης της προσωπική διαφοράς, από 50% έως και 25%.


Αυτοί διατηρούν την εναπομείνασα διαφορά, μέχρι να σβήσει από μελλοντικές αυξήσεις. Ωστόσο συνεχίζει να υπάρχει σοβαρή διαφορά αποδοχών με τους προ του Μαΐου του 2016 συνταξιούχους που μπορεί να φτάνει και το 30% ή και το 40%.


Όσοι καταθέσουν αίτηση από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μετά, οι οποίοι θα σβήσουν εφάπαξ την προσωπική διαφορά και θα βγουν στην σύνταξη με το νέο σύστημα και οι αποκλίσεις φτάνουν μέχρι και το 40%. Οι συνταξιούχοι που ανήκουν στην εν λόγω κατηγορία πάντως θα λάβουν κανονικά ενδεχόμενες μελλοντικές αυξήσεις συντάξεων.

Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι διέρρεε ότι σώζονται οι προσωπικές διαφορές και για τους νέους συνταξιούχους, εντούτοις το μέγεθος της αλήθειας σε αυτό το κομμάτι είναι πολύ μικρό, αφού σώζεται ένα πολύ μικρό μέρος της προσωπική διαφοράς και για τους μετά το 2019 δεν σώζεται τίποτε.

Τέλος σε ότι αφορά τις αυξήσεις που θα λάβουν 620.000 περίπου συνταξιούχοι, η πραγματικότητα λέει ότι οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές σε ετήσια βάση και θα εξελιχθούν στο σύνολό τους σε βάθος 4ετίας.

Του Θανάση Παπαδή

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες