10 Δεκ 2018

Κοινωνικό μέρισμα: Τρεις στους τέσσερις συνταξιούχους ούτε που θα το δουν


 
Ούτε με το “κιάλι” δεν πρόκειται να δουν 3 στους 4 συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα, αφού σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, δεν είναι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, περίπου... 

 
 
 
600.000 από τα 2.5000 εκατομμύρια συνταξιούχων θα λάβει το βοήθημα, δηλαδή κάτω και από το 25%. Ακόμη όμως και αυτοί που θα το λάβουν, θα δουν στους λογαριασμούς τους να μπαίνει ένα ποσό λίγο μεγαλύτερο από την μισή χαμηλή τους σύνταξη.

Αυτό σημαίνει πως δεν ισχύουν τα όσα η κυβέρνηση αναφέρει περί “13ης σύνταξης”, αφού στην ουσία θα είναι μισή και όχι ολόκληρη. Πιο αναλυτικά, η μέση σύνταξη αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 896 ευρώ, με το μέρισμα για τους συνταξιούχους να “πιάνει” περίπου τα 490.Την ίδια ώρα εκτός του βοηθήματος μένουν 3 στους 4 συνταξιούχους, οι περισσότερο από τους οποίους δεν απολαμβάνουν υψηλές συντάξεις, κάτι που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Κι αυτό γιατί τα κριτήρια κάθε χρονιά είναι ίδια, που σημαίνει πως όποιος αποκλείεται τη μια χρονιά αυτομάτως… αποκλείεται και την επόμενη. 
 
pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε