23 Δεκ 2018

Παραδοσιακά μελομακάρονα - Το γλυκό των Χριστουγέννων για να μοσχομυρίσει το σπίτι



Υλικά για 6 άτομα  

  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml σπορέλαιο
  • 1 ξύσμα από πορτοκάλι








  • 60 ml χυμό πορτοκάλι
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 0,5 κ.γ. κανέλα
  • 50 ml κονιάκ
  • 0,5 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 0,25 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για το σιρόπι
  • 350 ml νερό
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φέτα πορτοκαλιού
  • 100 γρ. κοπανισμένα καρύδια

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε το σιρόπι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα και τη φέτα πορτοκαλιού. Βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε στην άκρη.
  2. Βάζετε σε μπολ το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα, το κονιάκ, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα.
  3. Ανακατεύετε με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Προσθέτετε το αλεύρι και συνεχίζετε το ανακάτεμα ώστε να ενσωματωθεί το αλεύρι.
  5. Πλάθετε μελομακάρονα και τα τοποθετείτε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα χαράζετε με πιρούνι.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C , για 25-30 λεπτά.
  7. Όσο είναι ζεστά τα περνάτε για 2-3 λεπτά από το κρύο σιρόπι και τα ακουμπάτε σε πιατέλα.
  8. Τα πασπαλίζετε με τα κοπανισμένα καρύδια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε