Παραδοσιακή τάρτα μήλου Νορμανδίας. Δείτε τα κόλπα που κάνουν οι Γάλλοι για μια ζουμερή και απολαυστική μηλόπιτα!
Υλικά
Υλικά
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 8
2 αυγά
125 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο
Λίγη σκόνη βανίλια
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ τύπου Calvados
Ζύμη για χωριάτικη τάρτα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν
Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος, αναμείξτε απαλά
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταψάκι, απλώστε πάνω τα κομμένα μήλα και περιχύστε παντού το υγρό μείγμα
Ψήστε για 45 λεπτά, έτοιμη η τάρτα!
2 αυγά
125 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια βούτυρο
Λίγη σκόνη βανίλια
50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ τύπου Calvados
Ζύμη για χωριάτικη τάρτα
Εκτέλεση
Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν
Προσθέστε το βούτυρο λιωμένο, την βανίλια, την κρέμα γάλακτος, αναμείξτε απαλά
Τοποθετήστε τη ζύμη σε ταψάκι, απλώστε πάνω τα κομμένα μήλα και περιχύστε παντού το υγρό μείγμα
Ψήστε για 45 λεπτά, έτοιμη η τάρτα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου