21 Δεκ 2018

Λάζαρος Τσαβδαρίδης:ΕΣΤΙ ΜΕΝ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Αν τα τέσσερα χρόνια «αυταπάτης» της «πρώτης φοράς Αριστεράς» αφήνουν βαριά τη σκιά τους στην Ελλάδα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, τα πράγματα δυστυχώς είναι ακόμη πιο σοβαράσε εθνικό επίπεδο.

Οι ιδεοληψίες, οι εμμονές, οι ανιστόρητες προσεγγίσεις και η διαπραγματευτική ανεπάρκεια του Τσίπρα και της παρέας του, γκρεμίζουν μία εθνική στρατηγική για το Σκοπιανό, την οποία πιστά ακολούθησαν και διαφύλαξαν έξι Πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς-που είπαν όχι στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας.

Για τον Τσίπρα και την παρέα του δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».  Ό,τι τους ζητάνε, το κάνουν! Ό,τι τους ζητάνε, το δίνουν! Η υποχωρητικότητα που δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις - σε ισχυρούς αλλά και σε ανίσχυρους γείτονες - δεν έχει προηγούμενο! Δεν είναι από ανάγκη. Είναι επιλογή! Δεν πιστεύουν στα σύνορα και στην ανάγκη φύλαξής τους. Δεν πιστεύουν στο Έθνος! Θεωρούν «εθνικιστές» όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας! Και διχάζουν τους Έλληνες.

Ισοπεδώνουν συνειδητά την ίδια την ταυτότητα μας, και μάλιστα χαμογελώντας, θριαμβολογώντας και λοιδορώντας την τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων, που είδε στην επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών το ξεπούλημα της Ιστορίας μας.

Και τώρα, ο Τσίπρας συνεχίζει να κομπορρημονεί για μία Συμφωνία που δίνει Γη και Ύδωρ στους Σκοπιανούς, προκειμένου ο ίδιος – όπως φάνηκε - να πάρει τα διαπραγματευτικά ψίχουλα της μη περικοπής των συντάξεων. Αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να είχε λάβει ποτέ, με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Προδοσία.

 Ο Ζάεφ μπορεί πλέον με την υπογραφή που φαρδιά – πλατιά έβαλε ο  Τσίπρας, να μιλάει παντού για «Μακεδόνες του Αιγαίου», για «Μακεδόνες» της Ελλάδος και για τα «μακεδονικά» τα οποία πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας. Πάει περίπατο το erga omnes, πάει περίπατο εν τοις πράγματι ακόμη και το «Βόρεια Μακεδονία», που πέταξαν «ως τυράκι» οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δικαιολογήσουν τάχα την Συμφωνία ως καλή.

Το όνομα είναι πλέον προφανές ότι θα συμπαρασύρει αναγνώριση και «μακεδονικής» εθνότητας και «μακεδονικής» γλώσσας. Και αναγνώριση δικαιωμάτων του σκοπιανού αλυτρωτισμού μέσα στην Ελλάδα!

Ο Ζάεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε εκχωρήσει καμία ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν: «Μακεδονική γλώσσα» και «Μακεδονική εθνότητα».

Ο Τσίπρας  θεωρητικά διαπραγματεύτηκε, απέτυχε και φέρει ακέραια την ευθύνη. Δεν άκουσε τις χιλιάδες των πολιτών στα συλλαλητήρια, που διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην ντροπιαστική Συμφωνία. Τους χλεύασε μάλιστα ως Εθνικιστές.Αδιαφόρησε για την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη αλλά και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Μια κοινωνία πολύ αρνητική στον σχεδιασμό του Τσίπρα,  που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός αχρείαστου διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν.

Ο σκοπιανός αλυτρωτισμός όμως είναι δυστυχώς εδώ και πλέον έχει και την υπογραφή της Ελληνικής Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα μέλη της οποίας αμφιβάλλω αν έχουν ποτέ διαβάσει και αν γνωρίζουντα Μυστικά του Βάλτου της Πηνελόπης Δέλτα. Αν συγκινήθηκαν, όπως τόσα ελληνόπουλα, κλείνοντας αυτό το βιβλίο. Διότι αν ήταν λίγο πιο εξοικειωμένοι με την ιστορία της πατρίδας μας, με τους αγώνες που οι πρόγονοί μας έκαναν για να μείνει η Μακεδονία Ελληνική και η Ελλάδα αυτό που είναι σήμερα, τότε δεν θα «πουλούσαν» ποτέ την ψυχή της Ελλάδας.

Και αν για τον κ. Τσίπρα αυτό δεν λέει και πολλά, δεδομένης της παραδοσιακής αλλεργίας της Αριστεράς για οτιδήποτε συμπεριλαμβάνει τον επιθετικό προσδιορισμό «εθνικό», ντροπή αποτελεί η στάση του κυβερνητικού του εταίρου. Του Καμμένου και των ΑΝΕΛ. Ένας  Καμμένος που πιστά δεμένος στην καρέκλα του, δεν διστάζει να αυτοαναιρείται από ώρα σε ώρα πια, για τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με το ζήτημα.

Το πρωί λέει ότι θα παραιτηθεί από Υπουργός Άμυνας και θα αποσυρθεί από την Κυβέρνηση αν οι Σκοπιανοί ψηφίσουν οριστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, το ίδιο απόγευμα τα γυρίζει και λέει ότι θα παραιτηθεί αν η Συμφωνία φτάσει στην Ελληνική Βουλή. Ούτε βέβαια αυτό θα το πράξει. Γιατί οι συνειδητές ανακολουθίες του Καμμένου, έχουν μία κοινή συνισταμένη. Σε καμία περίπτωση δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση, η συμμετοχή του οποίου σε αυτή του δίνει την μοναδική δυνατότητα να διατηρήσει τα αναιμικά πλέον ποσοστά του κόμματός του στην ελληνική κοινωνία. Είναι συνυπεύθυνος, και βαρύτατα υπόλογος. Έδωσε ο ίδιος το στυλό στον Τσίπρα για την υπογραφή της Συμφωνίας, δίνει ο ίδιος το στήριγμα στον Τσίπρα για να μην πέσει η Κυβέρνηση μετά τις Πρέσπες. 

Θα ξαναπώ ότι η Νέα Δημοκρατία στέκεται με όλες τις δυνάμεις της, απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.   

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ.

Η ΝΔ θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά εργαλεία προκειμένου να αποτρέψει αυτή την άθλια και ανιστόρητη Συμφωνία.

Από την αρχή και σε όλους τους τόνους καταγγέλλαμε ότι η παραχώρηση της δήθεν «μακεδονικής εθνότητας» και «γλώσσας» θα αποθρασύνει τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπίων.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε