Καθαρίστε την μούχλα από τα ρούχα με 3 φυσικούς τρόπους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Καθαρίστε την μούχλα από τα ρούχα με 3 φυσικούς τρόπους



Η Άνοιξη είναι παραδοσιακά η εποχή που καθαρίζουμε και ανανεώνουμε τις ντουλάπες μας. Κάποιες φορές η ενασχόληση με ξεχασμένα ρούχα κρύβει και δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν... 

 
 
 
 
 
 
 
για παράδειγμα είχαμε αποθηκεύσει κάποιο ρούχο για πολύ καιρό σε μέρος με υγρασία και δεν είχε τον απαραίτητο αερισμό, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα βρούμε μούχλα.

Η μούχλα είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ζει σε θερμά και υγρά μέρη και είναι επικίνδυνη για την υγεία μας. Αν τα ρούχα μας αποκτήσουν μούχλα πρέπει να ενεργήσουμε αμέσως, γιατί όσο περισσότερο μείνει στο ύφασμα, τόσο πιο γρήγορα θα το σαπίσει.

Προτείνουμε 3 φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη μούχλα και να σώσετε τα αγαπημένα σας ρούχα.

Προσοχή! Αν έχετε ένα ύφασμα με μούχλα το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε αν υπάρχει κίνδυνος να σας ξεβάψει το ρούχο κατά την διαδικασία καθαρισμού. Πάρτε ένα πανάκι λευκό και με λίγο νερό τρίψτε το ύφασμα, σε μέρος που δεν φαίνεται. Αν δεν ξεβάψει τότε μπορείτε να προχωρήσετε με το καθάρισμα του ρούχου σας.

1. Φτιάξτε ένα μείγμα από 1 κούπα ξινόγαλα και 3 ½ λίτρα κρύο νερό. Μουλιάστε το ρούχο ή το ύφασμα σας κατά την διάρκεια της νύχτας μέσα σε αυτό. Την επόμενη μέρα βάλτε το κανονικά στο πλυντήριο με κρύο νερό και το απορρυπαντικό σας. Λογικά η μούχλα θα έχει φύγει.

2. Φτιάξετε ένα μείγμα από 1/4 φλιτζάνι αλάτι, ένα 1/4 χυμό λεμονιού και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Φτιάξτε μια πηχτή κρέμα από αυτά τα συστατικά και βάλτε την στο ύφασμα. Τρίψτε με την κρέμα στα σημεία που εμφανίστηκε η μούχλα και αφήστε τα με την κρέμα για μισή ώρα. Τέλος ξανά πλύνετε τα στο πλυντήριο κανονικά.

3. Για να αφαιρείτε τους δύσκολους λεκέδες από τα ρούχα σας μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλιά της σούπας υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα και 3 φλιτζάνια νερό. Βάλτε τα όλα μαζί σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε για να ανακατευτούν καλά. Ψεκάστε τους λεκέδες τοπικά πριν την κανονική πλύση στο πλυντήριο.

Προσοχή! Η μούχλα εξαπλώνεται σαν επιδημία! Οποιαδήποτε εργασία κάνετε για την απομάκρυνση της μούχλας θα πρέπει να γίνει εκτός του σπιτιού! Επίσης, όταν καθαριστούν τα ρούχα, αφήστε τα εκτός σπιτιού να στεγνώσουν στον ήλιο. Ο ήλιος σε συνδυασμό με την ζέστη βοηθάει αποτελεσματικά στην εξόντωση της μούχλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες