Λ.Τσαβδαρίδης-Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προϋπολογίζουν για το 2019 την μιζέρια, την επαιτεία, το ψέμα, την υποκρισία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Λ.Τσαβδαρίδης-Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προϋπολογίζουν για το 2019 την μιζέρια, την επαιτεία, το ψέμα, την υποκρισία

Σε λίγες ημέρες συζητείται στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2019. Ο τελευταίος, μίας Κυβέρνησης που κατόρθωσε με τον λαϊκισμό, τα ψέματα, την ανεπάρκεια, την εμπάθεια και την ιδεοληπτική, διχαστική λογική της να ανατινάξει την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας.



Η υγιής επιχειρηματικότητα ασφυκτιά. Η υπερφορολόγηση, η έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις, η ουσιαστική αύξηση των τελών κυκλοφορίας, ο φόρος πολυτελείας και πολυτελούς διαβίωσης, οι τεράστιοι συντελεστές φόρου εισοδήματος, η κατάργηση των αφορολογήτων, η σταθερή επιβολή ΕΝΦΙΑ, οι εξωπραγματικοί συντελεστές ΦΠΑ, οι αυξήσεις στα καύσιμα, στα ποτά, στα τσιγάρα, στον καφέ, ο φόρος υπεραξίας σε μετοχές, ομόλογα, ακίνητα, η καταστροφική προκαταβολή φόρου, η εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών, η γιγάντωση του κόστους παραγωγής, ναρκοθετούν τις προοπτικές της, ενώ η υποτιθέμενη προσέλκυση νέων επενδύσεων βρίσκεται σε τέλμα. Όταν επί της προηγούμενης Κυβέρνησης της ΝΔ, σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕ.Π.Ε.) οι επενδύσεις που ήρθαν στην Ελλάδα ξεπέρασαν τα 37 δις Ευρώ, είναι αποκαρδιωτικό να βλέπουμε ότι σήμερα, στα 4 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καμία σημαντική επένδυση δεν έχει πραγματοποιηθεί.



Η οικονομία των νοικοκυριών, σε ελεύθερη πτώση. Συνολικά, 3,8 εκατομμύρια πολίτες χρωστούν στο Ελληνικό Δημόσιο 101,5 δισ. ευρώ, την ίδια στιγμή, που το Ελληνικό Δημόσιο χρωστά στους φορολογουμένους (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) ποσά πάνω από 1,8 δισ. ευρώ, επιδεινώνοντας τα προβλήματα ρευστότητας, για να διατηρήσει ο  Τσίπρας, το πρωτογενές υπερπλεόνασμα στα 3,1 δις ευρώ. 



Η πρωτογενής παραγωγή πνίγεται από τις ίδιες πολιτικές δημοσιονομικής αφαίμαξης των αγροτοκτηνοτρόφων μας, που σε συνδυασμό με την πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα του Υπουργείου να αξιοποιήσει τα πολύτιμα κοινοτικά κονδύλια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, οδήγησε το αγροτικό εισόδημα σε κάθετη πτώση, - 9,1% το 2016 σε σχέση με το 2015 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών. 



Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση «πανηγυρίζει» για τον Προϋπολογισμό του 2019, αυτός, στο προσχέδιό του, προβλέπει αυξημένους φόρους κατά 190 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, ο «κοινωνικός πυλώνας» του, είναι εξαφανισμένος, διαψεύδοντας στην πράξη, δυστυχώς, τα μεγάλα λόγια του Τσίπρα, μετά την δήθεν έξοδο της χώρας από το τρίτο – αχρείαστο - μνημόνιο που ο ίδιος την έσυρε.


Πού είναι τα σχεδόν 200 εκατ. ευρώ για σχολικά γεύματα; Πού είναι τα περίπου 150 εκατ. € για την προσχολική εκπαίδευση; Που είναι τα 200 εκατ. ευρώ από την επιδότηση ενοικίου; Πού είναι τα περίπου 250 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική συμμετοχή; 



Και όλα αυτά, όταν ήδη η Κυβέρνηση έχει πετσοκόψει το επίδομα θέρμανσης από τα 210 εκατ. ευρώ επί ΝΔ στα μόλις 60 εκατ. ευρώ, μειώνοντας παράλληλα τους δικαιούχους αυτού, και καταργώντας ακόμη και τις προκαταβολές που η ΝΔ έδινε, την ώρα που η τιμή των καυσίμων αυξάνεται.



Και όλα αυτά, ενώ νομοθέτησε την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, μείωσε στα χρόνια της, τις συντάξεις 21 φορές, βάζοντας μάλιστα «μαχαίρι» ακόμη και στις συντάξεις χηρείας, αφήνοντας, λόγω των νέων ορίων ηλικίας, πολλές χήρες εκτός της συνταξιοδοτικής κάλυψης. Για κύριες συντάξεις το 2017 η κυβέρνηση έδωσε 25,5 δισεκατομμύρια ευρώ, φέτος δίνει 220 εκατομμύρια λιγότερα και το 2019 θα δώσει 400 εκατομμύρια λιγότερα.



Το πλήρως αποτυχημένο «κοινωνικό μοντέλο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποκαλύπτεται από την ίδια τη Eurostat,  που κατατάσσει την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση στις κοινωνικές μεταβιβάσεις σε όλη την Ευρώπη.



Θα είναι όμως η τελευταία τους χρονιά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες