«Tέλος» ο Μπουτάρης: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

«Tέλος» ο Μπουτάρης: Δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης




Την απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Γιάννης Μπουτάρης σε κλειστή συνάντηση με τους αντιδημάρχους, που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Αμέσως... 

 
 
 
 
μετά θα ακολουθήσει ευρεία σύσκεψη της δημοτικής ομάδας της “Πρωτοβουλίας”, ενώ αύριο στις 12 ο κ. Μπουτάρης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του φαίνεται να έπαιξαν άνθρωποι του στενού οικογενειακού του κύκλου, οι οποίοι του έλεγαν εδώ και καιρό να μην συνεχίσει και να ξεκουραστεί.

Να σημειωθεί ότι την στήριξη τους στον Γιάννη Μπουτάρη είχαν εκφράσει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Κίνημα Αλλαγής και μετά από αυτή την απόφαση θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές.

Πάντως είναι πολύ πιθανό να προκύψει γυναικεία κόντρα στις εκλογές καθώς πολλές πιθανότητες για να κατέβουν ως υποψήφιες έχουν οι Κατερίνα Νοτοπούλου και Εύα Καϊλή.

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι δήμαρχος της πόλης από την 1/1/2011 καθώς κέρδισε στις εκλογές του 2010 (υποστηριζόμενος ταυτόχρονα από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Δράση, αλλά και την τότε ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη) με ποσοστό 50,18% στον 2ο γύρο επικρατώντας με την οριακή διαφορά των 309 ψήφων του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Γκιουλέκα.

Επανεξελέγη στις κάλπες του 2014, συγκεντρώνοντας ποσοστό 36,04% στον πρώτο γύρο και 58,11% των ψήφων στον δεύτερο γύρο απέναντι στον υποψήφιο της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη.

Λέγεται εντόνως ότι η απόφαση του Γιάννη Μπουτάρη υπαγορεύεται από πολιτικά κίνητρα.

Τον περασμένο Ιούλιο, όταν δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Εγνατία Point of View, ο Γιάννης Μπουτάρης και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του θορυβήθηκαν εντόνως. Περίπου το 85% των ερωτώμενων Θεσσαλονικιών δεν ήθελαν εκ νέου υποψήφιο τον νυν δήμαρχο.

Στο τέλος Ιουλίου, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε πανελλαδικά από την Metron Analysis και μετρούσε τη δημοτικότητα πολιτικών προσώπων, έφερε τον Γιάννη Μπουτάρη να συγκεντρώνει θετικές γνώμες μόλις σε ποσοστό 29%, ενώ έναν χρόνο πριν ήταν στο 42%, με το ποσοστό στη Θεσσαλονίκη να είναι ακόμη πιο χαμηλό. Τα απόνερα της συμφωνίας των Πρεσπών έδειχναν να πνίγουν το δήμαρχο.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα του Γ.Μπουτάρη ήταν η διάλυση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία».

Οι Ανδρέας Κουράκης και Παναγιώτης Αβραμόπουλος, συνιδρυτές της «Πρωτοβουλίας» και συνοδοιπόροι του για περισσότερο από μια δεκαετία, έχουν πλέον απομακρυνθεί, διατυπώνοντας πολύ σοβαρή κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη αλλά και στον ίδιο το δήμαρχο και ανταλλάσσοντας, κατά καιρούς, πολύ βαριές κουβέντες.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ενώ κατά καιρούς δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» εναντιώνονται στις δημαρχιακές πρωτοβουλίες και αποφάσεις, όπως ο Γιώργος Αρβανίτης και ο Θανάσης Παπαναστασίου.

Με μια παράταξη που δεν θέλει να χαρακτηριστεί φιλοσυριζαϊκή, η στήριξη Α.Τσίπρα λειτούργησε ως βαρίδι για τον Μπουτάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες