Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης - Θα ακολουθήσουν άλλες δώδεκα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης - Θα ακολουθήσουν άλλες δώδεκα


Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή

Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή εκδήλωση για την υπογραφή των πρώτων δύο αδειοδοτήσεων μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων της.

Οι άδειες εκγρίθηκανμε κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, οι εταιρείες BIOMECANN στη Λάρισα και BIOPROCANN στην Κόρινθο, είναι οι δύο πρώτες εταιρείες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και 12,5 εκατ. ευρώ με 51 θέσεις εργασίας στην πρώτη εταιρεία και 66 στη δεύτερη, αντίστοιχα.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, έχουν κατατεθεί άλλοι 12 φάκελοι και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ συνολικά οι 14 άδειες θα αφορούν 770 θέσεις εργασίας και συνολική επένδυση 185,2 εκατ. ευρώ. Η πρώτη επένδυση αφορά σε 11 στρέμματα και η δεύτερη σε 46 στρέμματα. Σημειώνεται ότι το ελάχιστο όριο, για τέτοιου είδους επένδυση, είναι τα 4 στρέμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες