20 Νοε 2018

Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης - Θα ακολουθήσουν άλλες δώδεκα

0 comments

Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή

Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα υπάρχει η πρώτη παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή εκδήλωση για την υπογραφή των πρώτων δύο αδειοδοτήσεων μονάδων καλλιέργειας και επεξεργασίας τελικών προϊόντων της.

Οι άδειες εκγρίθηκανμε κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, οι εταιρείες BIOMECANN στη Λάρισα και BIOPROCANN στην Κόρινθο, είναι οι δύο πρώτες εταιρείες που θα προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους 9,5 εκατ. ευρώ και 12,5 εκατ. ευρώ με 51 θέσεις εργασίας στην πρώτη εταιρεία και 66 στη δεύτερη, αντίστοιχα.

Όπως είπε ο κ. Πιτσιόρλας, έχουν κατατεθεί άλλοι 12 φάκελοι και η προσωπική του εκτίμηση είναι ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αδειοδοτηθεί, ενώ συνολικά οι 14 άδειες θα αφορούν 770 θέσεις εργασίας και συνολική επένδυση 185,2 εκατ. ευρώ. Η πρώτη επένδυση αφορά σε 11 στρέμματα και η δεύτερη σε 46 στρέμματα. Σημειώνεται ότι το ελάχιστο όριο, για τέτοιου είδους επένδυση, είναι τα 4 στρέμματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε