8 Νοε 2018

«Οχι» στο αίτημα άρσης ασυλίας για Καμμένο-Παππά από την Επιτροπή ΔεοντολογίαςΗ Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, γνωμοδότησε αρνητικά στο εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έπειτα από μήνυση που του έκαναν ο... 

 
 
 
Χάρης Μάκας, η Μιράντα Ξαφά και ο Ηλίας Κανέλλης για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

Ο κ. Καμμένος έστειλε στη επιτροπή πολυσέλιδο υπόμνημα, κάνοντας λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες και ανέφερε ότι από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η τέλεση των καταγγελλομένων αδικημάτων.

Κατά την ψηφοφορία η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μάριο Γεωργιάδη αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά στο αίτημα άρσης ασυλίας του κ. Καμμένου.

Ωστόσο, η τελική απόφαση θα ληφθεί στην Ολομέλεια.

Την ίδια ώρα, σε αναβολή οδηγήθηκε η λήψη απόφασης για την υπόθεση του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης για το περίφημο «περούκα gate».

Παρά το γεγονός, η κ. Κοζομπόλη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε πως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης Υπουργών και όχι της βουλευτικής ασυλίας. Η αντιπολίτευση αντέδρασε, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο Υπουργός είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία στην Επιτροπή είτε μέσω υπομνήματος.

Πάντως, στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τάσος Κουράκης συντάχθηκε με την αντιπολίτευση και όχι με τη θέση της κ. Κοζομπόλη, με αποτέλεσμα η υπόθεση να αναβληθεί και η Επιτροπή να ζητήσει από τον κ. Παππά τη γνώμη του επί του θέματος προκειμένου να λάβει την τελική απόφαση.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε