16 Νοε 2018

Οι μαθητές του ΓΕΛ Μελίκης ξενάγησαν προσφυγόπουλα στην Βεργίνα

Το πρωί του Σαββάτου, 10 Νοεμβρίου 2018, μαθήτριες του ΓΕ.Λ. Μελίκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρεσβευτές / Πρέσβειρες    Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων», υλοποίησαν τη δράση «Ξεναγώ στον τόπο μου», ξεναγώντας προσφυγόπουλα Τουρκικής καταγωγής που φιλοξενούνται στην Θεσσαλονίκη, καθώς και τους γονείς τους, στους βασιλικούς  τάφους της Βεργίνας .

  Τα προσφυγόπουλα, ηλικίας 6-12 ετών, και οι γονείς τους εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τους ξεναγούς – μαθητές μας  και έκαναν αρκετές ερωτήσεις σε όλη τη διάρκειά της ξενάγησης.

Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος αφού ήταν και γι’ αυτούς μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία. 

Η όλη δράση ήταν υπό την αιγίδα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βέροιας και της Δ/νσης  Β/θμιας  Εκπαίδευσης Ημαθίας και σε συνεργασία  με τη  Μ.Κ.Ο. « Solidarity now ».  

 Συντονίστρια της δράσης και υπεύθυνη υλοποίησης ήταν η καθηγήτρια του ΓΕΛ Μελίκης κ. Σοφία Δαμιανίδου, ενώ παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Κουφόπουλος Στέφανος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε