Ο Βούλγαρης απέδειξε πως ότι λάμπει είναι χρυσός – Ο Έλληνας κοσμηματοπώλης που κατέκτησε τον κόσμο (φώτο) - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο Βούλγαρης απέδειξε πως ότι λάμπει είναι χρυσός – Ο Έλληνας κοσμηματοπώλης που κατέκτησε τον κόσμο (φώτο)



Ο καλύτερος φίλος της γυναίκας είναι τα διαμάντια. Και ποια γυναίκα δεν θα ήθελε ακριβά κοσμήματα; Που μπορούν όμως να βρουν τα πιο εντυπωσιακά; Η απάντηση είναι στον οίκο Βούλγαρη.

Έχει καταστήματα σε 102 χώρες, ξενοδοχεία σε 10 χώρες και πλέον... 

 
 
 
 
οι κολεξιόν του περιλαμβάνουν από κοσμήματα υψηλής ποιότητας, μέχρι ρολόγια, ρούχα, αξεσουάρ, αρώματα και νυφικά είδη. Ο οίκος Bvlgari είναι ένας από τους πιο πολυτελείς και καταξιωμένους οίκους παγκοσμίως.

Το ταξίδι του όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ξεκίνησε από την Ελλάδα και συγκεκριμένα από τον «δημιουργό» του, Σωτήριο Βούλγαρη.

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1857 και γονείς του ήταν ο Γιώργος Βούλγαρης και η Ελένη Στρουγγάρη.

Ήταν ο μόνος που επιβίωσε από τα 11 παιδιά της οικογένειας και κατά συνέπεια ο μόνος που μπορούσε να συνεχίσει την οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της αργυροχοΐας.

Ο Σωτήριος Βούλγαρης



Έχοντας ως πρότυπο τον παππού του, Κωνσταντίνο, ο Σωτήρης Βούλγαρης έγινε ένας παθιασμένος αργυροχόος, κατασκευάζοντας πρώτα ζώνες και στην συνέχεια σκουλαρίκια, θήκες για σπαθιά και κουμπιά από ασήμι.

Το ταλέντο και το μεράκι του τον οδήγησαν στο να ανοίξει ένα κατάστημα κοσμημάτων μαζί με τον πατέρα του στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από όπου και καταγόταν.

Ωστόσο το 1873, ενώ η περιοχή της Ηπείρου ήταν υπό οθωμανική κυριαρχία, οι Τούρκοι αποφάσισαν να κάψουν την Παραμυθιά για να την ξαναχτίσουν από την αρχή.

Το μικρό κατάστημα του Βούλγαρη υπέστη μεγάλες ζημιές και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Σωτήριος Βούλγαρης έπεσε θύμα ληστείας το 1876, χάνοντας πολλά από τα κοσμήματά του.

Τότε ο πατέρας του πήρε την μεγάλη απόφαση και είπε στον Σωτήριο: «Ας φύγουμε από τη χώρα ας βρούμε μια γη όπου θα μπορούμε και να ζήσουμε και να εργαστούμε ειρηνικά».

Η οικογένεια Βούλγαρη, Σωτήριος και Λεωνίδας, στη Βενετία το 1932.Η οικογένεια Βούλγαρη, Σωτήριος και Λεωνίδας, στη Βενετία το 1932.

Και αυτό έκαναν… πρώτη στάση ήταν η Κέρκυρα όπου άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στο ισόγειο του σπιτιού τους και συνέχισαν για λίγο καιρό να κάνουν την δουλειά που τόσο καλά γνώριζαν, να φτιάχνουν κοσμήματα κι άλλα.

Μέχρι που ο Σωτήριος Βούλγαρης συνάντησε στο νησί τον Δημήτριο Κρέμο, έναν Μακεδόνα αργυροχόο, ο οποίος στην συνέχεια έμελλε να γίνει συνεργάτης του.

Ωστόσο και οι δύο σύντομα κατάλαβαν πως η Κέρκυρα δεν τους χωρούσε… έπρεπε να κατευθυνθούν προς την χώρας του στιλ και της αναγέννησης…. την Ιταλία.

Εκεί πρώτος τους σταθμός ήταν η πόλη Μπρίντιζι και εν συνεχεία η Νάπολη όπου και άνοιξαν ένα πολύ μικρό κατάστημα στην Piazza dei Martiri το φθινόπωρο του 1880.

Στην Νάπολη δεν κάθισαν πολύ, καθώς και εκεί το κατάστημά τους λεηλατήθηκε ουκ ολίγες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες