Black Friday: Ετοιμάζονται μαζικές κοπάνες απ' τα σχολεία - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Black Friday: Ετοιμάζονται μαζικές κοπάνες απ' τα σχολεία


 
Για «ορατό ενδεχόμενο να αδειάσουν πάλι τα σχολεία» αύριο, λόγω της Black Friday», κάνει λόγο μέσω ανακοίνωσής της η... 

 
 
 
 
Γ' Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Θεσσαλονίκης.

«Τα δύο προηγούμενα χρόνια κάποια Παρασκευή του Νοέμβρη παρατηρήσαμε αυξημένο αριθμό απουσιών των μαθητών στα σχολεία μας. Ο λόγος πρωτοφανής! Η Black Friday είχε έρθει και στην Ελλάδα. Μετά την "επιτυχία" που σημείωσε επαναλαμβάνεται και φέτος», αναφέρει -μεταξύ άλλων- η Ένωση.

Και προσθέτει ότι οι μαθητές/τριες ενδέχεται «να εγκαταλείψουν τα μαθήματα… λόγου και τέχνης, προκειμένου να αποκτήσουν “πιο φθηνά”, γεγονός που ελέγχεται, τα νέα προϊόντα της… τεχνολογίας. Να περιγελάσουν ένα πρόγραμμα για την “ασφαλή χρήση του διαδικτύου”, ευελπιστώντας να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι», στην οθόνη των κινητών τους.

Προσθέτει ότι οι μαθητές/τριες ίσως «χλευάσουν μια ομαδική εργασία με στόχο να μπουν σε πολύωρη και εξουθενωτική μάχη, πιθανόν με τους συμμαθητές τους, ώστε να προσεγγίσουν πρώτοι το διεκδικούμενο προϊόν».

«Οι διαφημιστικές καμπάνιες πολλών αλυσίδων για την Black Friday», παρατηρεί η Γ' ΕΛΜΕ, «είχαν συγκεκριμένη στόχευση στο ευαίσθητο εφηβικό κοινό με προσφορές σε προϊόντα κινητής τηλεφωνίας, games, αθλητικών ειδών, καλλυντικών κ.α.», σημειώνοντας πως «η διαμόρφωση καταναλωτικής συνείδησης με όρους πραγματικού κανιβαλισμού σε αυτές τις ηλικίες, είναι μια ακόμα εγκληματική πολιτική του εμπορικού κεφαλαίου με μοναδικό στόχο την κερδοφορία»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες