Εσωστρέφεια διαρκείας φέρνουν οι κόντρες Καμμένου - Κοτζιά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Εσωστρέφεια διαρκείας φέρνουν οι κόντρες Καμμένου - Κοτζιά



Να κλείσει το ζήτημα της διαμάχης μεταξύ του υπουργού Άμυνας και του πρώην υπουργού Εξωτερικών που έχει προκαλέσει σημαντικό πολιτικό κόστος επιχειρεί το Μαξίμου. Ο... 








προβληματισμός είναι έντονος καθώς τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Νίκος Κοτζιάς είναι ιδιαιτέρως απρόβλεπτοι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεκινήσει ένας νέος γύρος αντιπαράθεσης. Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες καθώς δείχνουν να έχουν κοπεί οι δίαυλοι επικοινωνίας με τον Νίκο Κοτζιά και αναζητούνται πρόσωπα που μπορούν να επηρεάσουν τον πρώην υπουργό για να γεφυρωθεί το χάσμα και να πέσουν οι τόνοι.

Σε αυτό το κλίμα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για την ερχόμενη Τρίτη. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη ΚΟ μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα τεθεί επί τάπητοςτο θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ενώ θα εκλεγούν και νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως εάν τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η κόντρα Καμμένου-Κοτζιά. Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας, μετά από ένα μπαράζ αναρτήσεων στο twitter, από την μία άφηνε υπονοούμενα «φωτογραφίζοντας» τον Νίκο Κοτζιά και από την άλλη διέψευσε με κάθε τρόπο ότι αναφέρθηκε στον Τζωρτζ Σόρος. Επιχείρησε δε να χαμηλώσει τους τόνους προκειμένου να βγάλει από την δύσκολη θέση την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να «θάψει το τσεκούρι του πολέμου» απέναντι στον πρώην υπουργό εξωτερικών.

Τζανακόπουλος: Το θέμα έχει λήξει

Μετά από περίπου 10 ημέρες η κυβέρνηση δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου τοποθετήθηκε την Πέμπτη για την συνεδρίαση του «μοιραίου» υπουργικού συμβουλίου και στα όσα συνέβησαν μεταξύ των δύο αντρών. «Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει. Εάν η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να μιλά γι’ αυτό είναι δικό της ζήτημα».

Παράλληλα κράτησε χαμηλούς τόνους απέναντι στον Νίκο Κοτζιά για τον οποίο είπε ότι τον «τιμά και τον σέβεται τόσο ο ίδιος όσο και ο πρωθυπουργός» και υποστήριξε πως η σύγκρουση του υπουργού άμυνας και του πρώην ΥΠΕΞ είναι «μία πολιτική διαφωνία για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα πρέπει, όμως, να ξεκαθαρίσω για μία ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών».
Αναμένεται απάντηση Κοτζιά

Μετά την αποστασιοποίηση του Μαξίμου, του Χρήστου Σπίρτζη αλλά και τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμμένου για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο με ενδιαφέρον αναμένεται εάν θα υπάρξει κάποια επίσημη απάντηση για το θέμα από τον Νίκο Κοτζιά.

Την Πέμπτη, μέσω διαρροής, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών επέμεινε στα όσα υποστήριξε δημοσίως με τη συνέντευξή του στο Creta. «Αν κάποιοι μετά τη σιωπή στις ύβρεις θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε», ανέφεραν κύκλοι του πρώην υπουργού Εξωτερικών στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του είχε ισχυριστεί ότι ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι χρηματοδοτεί την κυβέρνηση ο Τζώρτζ Σόρος χωρίς κανείς να αντιδράσει, ούτε ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Κοτζιάς τονίζει πως τα όσα ειπώθηκαν έχουν καταγραφεί στα πρακτικά, τα οποία όμως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι απόρρητα.

Εκείνο που προκαλεί πονοκέφαλο στο Μαξίμου είναι οι περιοδείες που ετοιμάζει ο Νίκος Κοτζιάς σε όλη την χώρα καθώς φοβούνται πως θα αφήνει συνεχώς αιχμές εναντίον του Πάνου Καμμένου δημιουργώντας ενδοκυβερνητική κρίση. Παράλληλα και ως επικεφαλής της κίνησης «Πράττω» διαχωρίζει την θέση του από τους υποψηφίους που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τον Παύλο Γερουλάνο για τον Δήμο της Αθήνας αλλά θα κατεβάσει και δικούς του υποψηφίους όπως τον Γ. Καπάκη στην Άνδρο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο διετέλεσε Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας την περίοδο της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Κόντρες για τη δημοσίευση των πρακτικών

Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση ζητά τη δημοσίευση τόσο της επιστολής παραίτησης Κοτζιά όσο και των αρχείων της επίμαχης συνεδρίασης του υπουργικού συμβούλιου, όπου ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είπε, σύμφωνα με τον Νικό Κοτζιά, ότι η κυβέρνηση πηρέ χρήματα από τον Τζόρτζ Σόρος.

Από τη μεριά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε την Πέμπτη το βραδύ ότι τα πρακτικά απαγορεύεται εκ του νόμου να δοθούν στη δημοσιότητα, αλλά η κυβέρνηση εάν θέλει μπορεί να τα δημοσιοποιήσει. Αρνήθηκε μάλιστα τους υπαινιγμούς κύκλων του κ. Κοτζιά περί αλλοίωσης των πρακτικών, κάνοντας λόγο για «ισχυρισμούς τύπου καφενείου».

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες