Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: Τα χρώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα χρώματα της ζωής - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Καλλίστρατος Γρηγοριάδης: Τα χρώματα της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα χρώματα της ζωής

Κυριακή κοντή γιορτή, πρωί, πας να ψηφίσεις τους συμπολίτες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Ευρωβουλή και μαζί, τους τοπικούς διοικητές της χώρας – διπλή κάλπη, φέτος.  Είναι η στιγμή που ψηφίζεις εκείνους που θα φροντίσουν τον τόπο, θα αποτρέψουν –ή όχι - τραγωδίες, θα περιθάλψουν αντί να εξαγοράσουν, θα συνεργαστούν για την πρόοδο ή... θα διορίσουν το παιδί και θα ρίξουν με την πρώτη ευκαιρία το μπαλάκι της ευθύνης και τα βέλη τους στην αντιπέρα κομματική όχθη. 


Βραδάκι. Παρακολουθείς τα εκλογικά αποτελέσματα. Στον χάρτη της Ελλάδας βλέπεις ιδεολογικά χρωματισμένες νομές. Μπλε, κόκκινα, πράσινα, μονόχρωμα στρατόπεδα. Ακούς για γκρίζα διλήμματα: Δεξιά Vs Αριστερά-και-καλά, μνημόνιο-αντιμνημόνιο παλιότερα, το μέλλον κόντρα στο παρελθόν... πλαστά διακυβεύματα, διλήμματα μιας άλλης εποχής, ώστε και αυτές ακόμα, οι αυτοδιοικητικές εκλογές να χρησιμοποιηθούν από τα κόμματα, για να καταμετρήσουν την ισχύ τους, - όχι, βεβαίως, την ευθύνη τους. Ξημερώνει. 


Η επόμενη μέρα. Ζεις στην πόλη, μοιράζεσαι την πόλη. Δρόμοι, πάρκα, διαχείριση απλών και καθημερινών, πρόληψη έκτακτων και πολύπλοκων. Τα ζητήματα του τόπου είναι δικά σου, είσαι κομμάτι τους και άρα μέρος της λύσης τους. Όλοι είμαστε, πολιτισμός και πολιτική της κάθε μέρας. 


Εμείς οι άνθρωποι της πόλης με τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες και κομματικές ταυτότητες κρατάμε τη διοίκηση του τόπου στα χέρια μας. Η ψήφος μας μπορεί να δημιουργήσει δημοτικά συμβούλια που θα λειτουργούν ή προεκτάσεις του κομματικού κατεστημένου που θα αναπαράγουν τις κακοδαιμονίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής.  


Είναι καιρός. Χρειάζεται μία νέα κουλτούρα ηγεσίας και εργασίας στη δημόσια διοίκηση. Χρειάζεται κάθε άνθρωπος που είναι άξιος να δημιουργεί πεδία και παιδεία συνεργασίας. Χρειάζεται η αριστεία ως κοινός τόπος και προορισμός, αλλά όχι μια αριστεία που θα καταπνίγει και θα αποκλείει εκείνους τους συμπολίτες μας που για κοινωνικούς, οικονομικούς, οικογενειακούς ή άλλους λόγους δεν τους δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να αριστεύσουν.


Σήμερα. Διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Ο Μάιος του 2019 και η Κυριακή της διπλής κάλπης φαντάζουν μακριά. Οι πόλεις και οι πολίτες κατά τον πυκνό πολιτικά χρόνο που μεσολαβεί μέχρι τότε, μπορεί να πνιγούν μέσα σε κομματικές σημαίες ή μπορεί με κάθε ψήφο να αποτινάξουν τις μονοχρωμίες και να τιμήσουν την πολυχρωμία της ζωής και της κοινωνίας. Το ξέρεις.


Η Βέροια έχει πολλούς άξιους, ανθρώπους που προκρίνουν τη συνεννόηση και την αποτελεσματικότητα, επιχειρηματίες, επιστήμονες, υπαλλήλους, δημιουργούς που ονειρεύονται κοντά σε κορδέλες εγκαινίων να κόβουν και γόρδιους δεσμούς. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δική σου ψήφος για μία ανεξάρτητη, τολμηρή, ενωτική τοπική αρχή.



* Του Καλλίστρατου Γρηγοριάδη, 

Πολιτικός Επιστήμονας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας με τον συνδυασμό “Δράση με γνώση” του Κώστα Βοργιαζίδη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες