Αναδρομικά στρατιωτικών: Πότε και Πως θα γίνει η επιστροφή τους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Αναδρομικά στρατιωτικών: Πότε και Πως θα γίνει η επιστροφή τους


Οι ασκήσεις επί χάρτου για την επιστροφή των αναδρομικών στους στρατιωτικούς συνεχίζονται...
Η εν εξελίξει επεξεργασία κατά τις πληροφορίες του OnAlert αφορά μόνο στο σκέλος του τρόπου καταβολής καθώς το χρονικό ορόσημο έχει κλειδώσει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας κατά τον οποίον οι δικαιούχοι θα δουν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται με τα οφειλόμενα ποσά. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτό θα συμβεί με ξεχωριστή καταβολή εντός του μηνός ή τα ποσά θα καταβληθούν μαζί με τις μισθοδοσίες στα τέλη Νοεμβρίου.

Παρότι το επικρατέστερο σενάριο ήθελε η εξόφληση των αναδρομικών να γίνεται εφάπαξ, στην παρούσα φάση οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού, φέρονται να επαναφέρουν το σχέδιο της προκαταβολής του 50% των οφειλομένων και της εξόφλησης το αργότερο έως τον Νοέμβριο του 2020. Δηλαδή μίνιμουμ σε 12 δόσεις και το αργότερο σε δύο έτη.

Σε κάθε περίπτωση οι 53 δόσεις έχουν σαφώς προσδιορισμένο κονδύλι το οποίο και θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό και το ύψος του υπολογίζεται στα 804,7 εκατομμύρια ευρώ, για την εξόφληση των περίπου 250.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία δικαιούχων. Επιπλέον η λύση στον γρίφο του τρόπου καταβολής αναμένεται να δοθεί έως την 1η Οκτωβρίου όταν και θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, και πιθανότατα ταυτόχρονα και η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογα με τον βαθμό τα τελικά ποσά επιστροφής είναι τα ακόλουθα:

Υπεθυνθμίζεται ότι ανάλογα με τον βαθμό τα τελικά ποσά επιστροφής είναι τα ακόλουθα:
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες