Τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ για τις 13 περιφέρειες - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Τα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ για τις 13 περιφέρειες



Συμπληρώθηκε το παζλ με τους υποψηφίους περιφερειάρχες που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, στις οποίες η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει χαρακτήρα μετωπικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με... 

 
 
 
 
 
πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν τις συζητήσεις στα ενδότερα της Πειραιώς, οριστικοποιήθηκε τις τελευταίες ώρες η απόφαση της Πειραιώς να λάβει το χρίσμα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ο οποίος θα αντιμετωπίσει τη Ρένα Δούρου που όλα δείχνουν ότι θα κατέλθει εκ νέου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλειδωμένες», επίσης, θεωρούνται από τις ίδιες πηγές οι υποψηφιότητες και στις υπόλοιπες περιφέρειες και οι επίσημες ανακοινώσεις επίκεινται τις προσεχείς ημέρες, αν και δεν αποκλείεται να γίνουν τμηματικά, με επιτόπιες επισκέψεις της γαλάζιας ηγεσίας, ιδίως εκεί που οι υποψήφιοι είναι νέοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδος κατά την περιοδεία του στην Άρτα και στην Πρέβεζα ότι θα στηριχθούν εκ νέου οι έξι εν ενεργεία περιφερειάρχες που πρόσκεινται στη γαλάζια παράταξη και προτίθενται να διεκδικήσουν εκ νέου την εκλογή τους.

Πρόκειται για τους:

Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία
Χρήστο Μέτιο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Μακεδονία
Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία
Αλέξανδρο Καχριμάνη στην Ήπειρο
Γιώργο Χατζημάρκο στο Νότιο Αιγαίο
Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο

Πέραν αυτών και του κ. Πατούλη, οι υπόλοιποι υποψήφιοι οι οποίοι αναμένεται να λάβουν το χρίσμα για να διεκδικήσουν για πρώτη φορά το αξίωμα του περιφερειάρχη είναι, με βάση ασφαλείς πληροφορίες:

Η πρώην ευρωβουλευτής Ρόδη Κράτσα για τα Ιόνια Νησιά, που πιθανότατα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες που ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στην Κεφαλονιά.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας για την Πελοπόννησο, που η ανακοίνωσή του θα γίνει τη Δευτέρα που ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει να περιοδεύσει στην Κορινθία
Ο αντιπεριφειάρχης Εύβοιας Φάνης Σπανός για τη Στερεά Ελλάδα, ο οποίος διεκδικεί να είναι διάδοχος του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη που κατέρχεται στο Δήμο Αθηναίων.
Ο νυν βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης για τη Δυτική Μακεδονία που θα αντιμετωπίσει τον προσκείμενο στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη
Ο 48χρονος δικηγόρος και περιφερειακός σύμβουλος Νεκτάριος Φαρμάκης από το Αγρίνιο για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που θα συγκρουστεί με τον «πράσινο» νυν περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, ο οποίος πιθανότατα θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο προσκείμενος στο ΚΙΝΑΛ νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είναι η κατ΄ αρχήν επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Κρήτης, αλλά οι γαλάζιοι επιτελείς θέτουν ως προϋπόθεση να μην στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει αφήσει προ καιρού να εννοηθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εφόσον, λάβει κυβερνητικό χρίσμα θα αναζητηθεί άλλη λύση που δεν αποκλείεται να είναι και πάλι «πράσινη», καθώς συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννη Κουράκης.

«Μητέρα όλων των μαχών»

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι (ιδιαιτέρως στην περίπτωση που οι αυτοδιοικητικές κάλπες δεν συμπέσουν, εν τέλει, με τις βουλευτικές), η αναμέτρηση που θα γίνει στις 13 περιφέρειες θα αποτελέσει τη «μητέρα όλων των μαχών» η οποία θα κρίνει ποια από τις δύο μεγάλες παρατάξεις θα επικρατήσει από άκρου εις άκρον της ελληνικής επικράτειας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επελέγησαν σε όλες σχεδόν τις περιφέρειες να δοθεί χρίσμα σε πρόσωπα που είναι αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη των ιδεών και να συγκρουστούν κατά μέτωπο με τους υποψηφίους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εκτιμώντας ότι η κάλπη των περιφερειακών εκλογών θα στείλει ισχυρό μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής και έγκρισης των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την επομένη των εθνικών εκλογών.

Γι΄ αυτό και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εμπλακεί προσωπικά στην επιλογή των υποψηφίων, μιλώντας είτε απευθείας ο ίδιος με ορισμένους από τους ενδιαφερόμενους ή με τοπικούς παράγοντες από διάφορες περιφέρειες προκειμένου να βρεθούν πρόσωπα που από τη μια να εκφράζουν το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση και από τη άλλη η υποψηφιότητά τους να απευθύνεται σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις και να έχει νικηφόρα προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες