Αστυνομικός από την Ημαθία με πλαστό απολυτήριο 10 χρόνια κάθειρξη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αστυνομικός από την Ημαθία με πλαστό απολυτήριο 10 χρόνια κάθειρξη

Σε δεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε αστυνομικός από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι πλαστογράφησε το απολυτήριο Λυκείου, παρουσιάζοντας διαφορετική βαθμολογία κι έτσι κατάφερε να προσληφθεί ως συνοριοφύλακας.

Η κατηγορούμενη είχε αποφοιτήσει από Λύκειο της Ημαθίας με βαθμό 13 και 7/11, αλλά στα δικαιολογητικά που κατέθεσε, ενόψει της συμμετοχής της σε διαγωνισμό πρόσληψης συνοριοφυλάκων κατά το έτος 2000, η βαθμολογία του απολυτηρίου εμφανιζόταν να είναι κατά πέντε μονάδες υψηλότερη (ξεπερνώντας το 18).

Καθώς το κριτήριο αυτό έπαιξε ρόλο στην τελική κατάταξη των υποψηφίων, η ίδια πέτυχε την πρόσληψή της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε 15 χρόνια αργότερα, όταν με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησαν έρευνες για τη γνησιότητα των υπαλλήλων που προσελήφθησαν στο Δημόσιο.

Η κατηγορούμενη αστυνομικός, που κατά τη 15έτη υπηρεσία της στο Σώμα εισέπραξε αποδοχές που ξεπερνούν τις 260.000 ευρώ, παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του Δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση της εξακολούθησης επί μακρό χρονικό διάστημα.

Το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για την απάτη και της αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την αποκάλυψη της πράξης, ενώ η επιβληθείσα ποινή αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεσή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες