Συμβουλές για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων με το αυτοκίνητό σας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Συμβουλές για χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων με το αυτοκίνητό σας


Όλοι όσοι οδηγούμε, χρησιμοποιούμε καθημερινά το αυτοκίνητό μας για να πάμε στη δουλειά μας ή σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις. Με την τιμή της βενζίνης να αυξάνεται συνεχώς, τείνουμε να γεμίζουμε σχεδόν μηχανικά το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας, χωρίς να προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωσή της. Θα δούμε λοιπόν ποιοι είναι οι τρόποι αυτοί, ώστε ακόμα και ας μη μπορούμε να ξεφύγουμε από τις τιμές που έχουν πάρει την ανιούσα, να συμβάλλουμε εμείς οι ίδιοι στην οικονομικότερη κατανάλωση.
Αρχικά, έχετε στο μυαλό σας ότι η επιτάχυνση του αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται ομαλά για μέγιστη οικονομία καυσίμων. Αυτή σε συνδυασμό με το σωστό εύρος λειτουργίας θα βοηθήσει ακόμη πιο πολύ. Επίσης, καλό είναι να μην έχετε μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο ταχυτήτων και πατήσετε απότομα το γκάζι ώστε να επιταχύνετε, αλλά προτιμήστε να επιταχύνετε κατεβάζοντας την ταχύτητα στο κιβώτιό σας.
Μία πολύ σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση του αυτοκινήτου σας, είναι να βάζετε τακτικά αέρα στα ελαστικά σας. Όταν τα ελαστικά έχουν χαμηλότερη πίεση από όση πρέπει, τότε οι τριβές του πέλματος με το δρόμο αυξάνονται και έτσι αυξάνεται και η κατανάλωση. Θα πρέπει να τα τσεκάρετε ανά 15 ημέρες, κάτι που είναι πολύ εύκολο και δεν απαιτεί χρόνο, ώστε να βεβαιώνεστε ότι έχουν επαρκή αέρα. Παράλληλα, έχετε στο μυαλό σας να μη βάζετε παραπάνω αέρα από ότι χρειάζονται τα συγκεκριμένα ελαστικά ανά κατασκευαστή, καθώς και αυτό θα έχει αντίθετο αποτέλεσμα.
Ακόμα μία πολύ απλή συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να προσπαθείτε να οδηγείτε διατηρώντας τις στροφές όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτές που αποδίδουν τη μέγιστη ροπή. Με τον τρόπο αυτό, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επιταχύνετε, καθώς και εξοικονομείτε καύσιμα.
Κάτι πολύ συνηθισμένο που όμως οι περισσότεροι οδηγοί δεν το συνειδητοποιούν, είναι να έχουν φορτωμένο το πορτ - μπαγκάζ με διάφορα πράγματα τα οποία δεν είναι άμεσα απαραίτητα. Αυτή η κίνηση, καθώς προσθέτει βάρος στο αυτοκίνητό σας ενώ κινείται, αυξάνει και την κατανάλωση των καυσίμων. Αδειάστε λοιπόν το πορτ – μπαγκάζ σας με όσα  πράγματα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε άμεσα και κρατήστε μόνο τα απαραίτητα.
Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας διαθέτει cruise control, θα σας προτείνω να το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά που θα κάνετε μία μεγάλη διαδρομή. Το σύστημα αυτό έχει την ιδιότητα να μειώνει την κατανάλωση καθώς ψεκάζει κάθε φορά με την ακριβή ποσότητα καυσίμου που χρειάζεται, κάτι που δε μπορούμε να το ελέγξουμε όταν οδηγούμε εμείς πατώντας το γκάζι. Παράλληλα μπορείτε να αυξομειώνετε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σας πατώντας το ειδικό κουμπί στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Όταν πρόκειται να κάνετε λοιπόν μία μεγάλη διαδρομή, θυμηθείτε το cruise control για μία πολύ πιο ξεκούραστη και οικονομική οδήγηση.
Εάν κάνοντας όλα τα παραπάνω συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει ακόμα πρόβλημα, θα σας συμβούλευα να επισκεφθείτε άμεσα ένα κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων!
Άρθρο από: Partshouse ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες