Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο Ρομά που έριχναν… λάδι στα Μουσεία – Οπαδός παραθρησκευτικής αίρεση η μία! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Ποινική δίωξη σε βάρος των δύο Ρομά που έριχναν… λάδι στα Μουσεία – Οπαδός παραθρησκευτικής αίρεση η μία!



Ενώπιον του αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγήθηκαν αργά σήμερα το μεσημέρι οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για βανδαλισμό στο μουσείο Μπενάκη και στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Νωρίτερα, ο... 
 





Εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων με τις δύο γυναίκες να αρνούνται την κατηγορία. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν φθορές στα εκθέματα και πως το λάδι που χρησιμοποιούσαν ήταν ηλιέλαιο με μύρο. Μια εκ των δύο μάλιστα, φέρεται ότι έχει ασπαστεί θρησκευτική αίρεση σύμφωνα με την οποία τα εκθέματα πρέπει να μυρώνονται γιατί εξαγνίζονται. 
Η δεύτερη γυναίκα, υποστηρίζει ότι απλώς ακολούθησε την πρώτη, ωστόσο και οι δύο θα βρεθούν σύντομα ενώπιον της Δικαιοσύνης (στις 25 Σεπτεμβρίου 2018) καθώς το λάδι που βρέθηκε στην κατοχή τους εστάλη από την Εισαγγελία στο Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί η σύνθεσή του, αλλά και το εάν προκαλεί φθορές. Έως τότε, οι δύο γυναίκες θα παραμείνουν ελεύθερες. 

elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες