“Χαρίζουν” σπίτια. Κληρονομιά στο… κράτος λόγω φόρων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

“Χαρίζουν” σπίτια. Κληρονομιά στο… κράτος λόγω φόρων



Δεν είναι ένα και δύο, είναι χιλιάδες τα οικόπεδα, τα γραφεία, τα σπίτια και κάθε είδους ακίνητα… 

 
 
 
 
 
 
 
κληρονομεί το κράτος, καθώς οι πολίτες λόγω φόρων αποποιούνται την κληρονομιά.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κληρονόμοι βρίσκονται με ένα σπίτι ή κάποιο άλλο ακίνητο το οποίο για να αποκτήσουν θα πρέπει να πληρώσουν σε φόρους μεγαλύτερο ποσό από αυτό την αξίας του.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας “Τα Νέα” στα ειρηνοδικεία ανά την Ελλάδα επικρατεί το… αδιαχώρητο από πολίτες που αποποιούνται την κληρονομιά και ουσιαστικά παραχωρούν το ακίνητο στο κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας από την αρχή του χρόνου οι αιτήσεις στην Αττική για αποποίηση κληρονομιάς έχουν ξεπεράσει τις 50.000 και μέρα με την ημέρα αυξάνονται.


Μόνο στον Δήμο Αθηναίων έχουν κατατεθεί απ’ την αρχή του χρόνου 10.083 αιτήσεις, στο Χαλάνδρι 1.583, στο Μαρούσι 1.242, στο Ίλιον 903, στη Θεσσαλονίκη οι αιτήσεις έφτασαν ήδη τις 5.600 ενώ στην Πάτρα τις 1.452. Σε όλες τις παραπάνω περιοχές οι αιτήσεις για αποποίηση κληρονομιάς είναι πολύ περισσότερες μέσα στους 8 πρώτους μήνες του 2018 απ’ ότι στο σύνολο της χρονιάς το 2014 και… έπεται και συνέχεια.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες