Τοσουνίδης: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Τοσουνίδης: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από την κυβέρνηση


Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζει ότι τα γεγονότα και η στάση του Ζόραν Ζάεφ δικαιώνουν απόλυτα την πάγια θέση του κόμματός του, «πως δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία που περιέχει με οποιοδήποτε τρόπο ονομασία που περιέχει τη λέξη "Μακεδονία"».

Υπενθυμίζει, την εκτίμηση του Πάνου Καμμένου ότι η Συμφωνία «δύσκολα θα φθάσει στην Ελληνική Βουλή», προσθέτοντας ότι αν φθάσει οι ΑΝΕΛ θα αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει τι θέλει μέσω εκλογών.

Θεωρεί ως άκαιρες και βιαστικές τις τοποθετήσεις στελεχών των ΑΝΕΛ με τις οποίες διαφοροποιούνται στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισημαίνοντας ότι το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας ήταν πάγια θεμελιακή θέση του κόμματος.

Ο κ. Τοσουνίδης αναφέρει πως ο ελληνικός λαός έχει «πολύ λιγότερους λόγους για να ανησυχεί σήμερα από ό,τι στο παρελθόν» καθώς «η Ελλάδα επιβλήθηκε ως σημαντικός πυλώνας για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια σταθερότητα και έχει αποκτήσει πλέον αποτελεσματικούς τρόπους για να αμύνεται και να μπορεί να απαντά δυναμικά σε κάθε πρόκληση».

Σημειώνει ότι η βεβαιότητα που εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος για μη περικοπή των συντάξεων και κατάργηση του σχετικού νόμου είναι αποτέλεσμα των στοιχείων και των γεγονότων στην οικονομία της χώρας.

Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αναφέρεται στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στα hot spots και επικρίνει ως υποκριτές εκείνους που καλούν σε απάνθρωπες λύσεις και ταυτόχρονα εγκαλούν τη σημερινή κυβέρνηση για προβλήματα που είναι αναπόφευκτα, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των προσφύγων.

Ο κ. Τοσουνίδης τονίζει ότι με την εγγύηση του «αναγκαίου καλού» που αποτελούν οι ΑΝΕΛ «φθάσαμε στο σταθμό της επαναφοράς της χώρας σε θέση ισχύος και σταθερότητας» και ορίζει ως επόμενους «σταθμούς» την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ηγέτιδα δύναμη ανάπτυξης και σταθερότητας στη ευρύτερη περιοχή, την επιστροφή στην ευημερία για κάθε Έλληνα, το οριστικό ξεπέρασμα του εθνικού διχασμού και τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου.

Υπογραμμίζει ότι είναι ευπρόσδεκτοι σε συνεργασία για το καλό της πατρίδας οι ικανοί και άξιοι από κάθε χώρο, αποκλείοντας τη συνεργασία με «τις παρούσες ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ».

Τέλος, επικαλούμενος, την χρονική απόσταση έως τις εκλογικές αναμετρήσεις και τις συνθήκες μεγάλης αναπροσαρμογής του πολιτικού σκηνικού, δεσμεύεται να απαντήσει την στιγμή εκείνη που τα δεδομένα θα επιτρέπουν να απαντηθεί το ερώτημα «με τι συμμαχίες και πώς θα πορευθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 2019»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες