Φωτιά» στην τσέπη μας και τον προϋπολογισμό... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτιά» στην τσέπη μας και τον προϋπολογισμό...



...βάζει το πετρέλαιο θέρμανσης...

Κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι (δηλαδή στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινά η διάθεσή του από τους πρατηριούχους) αναμένεται να επιβαρύνει φέτος τις τσέπες όλων των καταναλωτών το...
πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω των ανοδικών διεθνών τιμών του ,καθώς το βαρέλι του πετρελαίου τύπου Brent έφτασε να διατίθεται στην αγορά προς 82 δολάρια, ενώ πέρυσι ήταν 50 δολάρια.

Αποτέλεσμα οι αυξημένες διεθνείς τιμές σε συνάρτηση με τις φορολογικές επιβαρύνσεις (το 55% της τιμής ενός λίτρου πετρελαίου θέρμανσης είναι έμμεσοι φόροι του κράτους) να βάλουν κυριολεκτικά "φωτιά" στα μπατζάκια μας, στον Προϋπολογισμό του Κράτους, στις τιμές πώλησης αρκετών προϊόντων και υπηρεσιών που οι τιμές τους εξαρτώνται σημαντικά από τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου, μέχρι τις τιμές στο ντίζελ κίνησης για τα Ι.Χ και φορτηγά.

«Η περίοδος διανομής του αρχίζει στις 15 Οκτωβρίου και οι καταναλωτές θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι πρατηριούχοι του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς η τελική τιμή στον καταναλωτή θα είναι αυξημένη σε σχέση με πέρυσι, όπου ήταν 0.95 ευρώ το λίτρο, και αναμένεται να ξεπεράσει το 1,110 ευρώ στις πόλεις και να φτάσει το 1,250 στις απομακρυσμένες περιοχές και τα νησιά», ενώ σημειώνουν, ότι οι τιμές περιέχουν πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους για τους ίδιους καλώντας την Κυβέρνηση να εξετάσει άμεσα τη μείωση του Ε.Φ.Κ ώστε το αγαθό της θέρμανσης να μην καταστεί απαγορευτικό για τους καταναλωτές.

Όμως δεν είναι μόνον οι αναμενόμενες αυξήσεις στην τελική τιμή του καυσίμου. Από πέρυσι μειώθηκε κατά 50% (στα 55 εκατομμύρια ευρώ) και το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να λάβουν ιδιαίτερα χαμηλή επιδότηση και μάλιστα η καταβολή της της θα γίνει μέσα στο 2019.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες