Φωτογραφία σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό του πρώην αντιδημάρχου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Φωτογραφία σοκ από τον άγριο ξυλοδαρμό του πρώην αντιδημάρχου



 - Τι αναφέρουν οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του πρώην αντιδημάρχου Μυκόνου που έγινε στις 22 Αυγούστου – Εντολή από την ΕΛ.ΑΣ για «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις στο νησί

Ο... 

 
 
 
 
 
γιος του απόστρατου ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ, ο 30χρονος καταζητούμενος, ο «γεροδεμένος» 26χρονος που προφυλακίστηκε και ένας ανελέητος ξυλοδαρμός άγρια μεσάνυχτα στη Χώρα της Μυκόνου που έστειλε με ανοιγμένο κεφάλι στο νοσοκομείο τον πρώην αντιδήμαρχο του νησιού Μιλτιάδη Ατζαμόγλου.

Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια του παζλ μιας περίεργης υπόθεσης με φόντο τη ληστεία – έτσι τουλάχιστον παρουσιάστηκε επίσημα από την ΕΛ.ΑΣ παρόλο που η έρευνα συνεχίζεται και σε άλλες κατευθύνσεις – που ξεδιπλώνεται μέσα από τη δικογραφία και το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζει το ΘΕΜΑ.

Ένα πρωτοφανές σκηνικό το οποίο αποκαλύπτει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι η ανομία και το χάος έχουν αλώσει το κοσμοπολίτικο νησί δημιουργώντας όπως λένε όσοι γνωρίζουν μια κατάσταση μη αναστρέψιμη.

Άγρια επεισόδια από «γυμνασμένους» νεαρούς, ναρκωτικά, υψηλή πορνεία προστασία και καθημερινές «μπούκες» σε βίλες με λεία - μαμούθ όπως αυτή του 34χρονου Σαουδάραβα γόνου της βασιλικής οικογένειας Khaled Al Saud όπου οι «ποντικοί» τρύπωσαν στη βίλα του Καλαφάτη και εξαφάνισαν τρεις βαλίτσες με 60 ρολόγια, διαμαντένια δακτυλίδια και 50 πλάκες χρυσού αξίας 1.213.000 ευρώ κάτω από τη μύτη των σωματοφυλάκων του, αποτελούν υποθέσεις που καταγράφονται καθημερινά στα βιβλία συμβάντων της Αστυνομίας.

Ενδεικτικό του χαοτικού σκηνικού που επικρατεί, το οποίο, όπως λένε στην Κατεχάκη η προηγούμενη ηγεσία άφησε να ... σέρνεται, είναι το γεγονός ότι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αριστείδης Ανδρικόπουλος, αποφασισμένος να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, έδωσε εντολή να ενισχυθούν οι δυνάμεις του τοπικού τμήματος για να ξεκινήσουν οι «εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις. Ήδη έξι αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί από τα κεντρικά της Ασφάλειας στη Μύκονο ενώ κόπηκε και η άδεια του αστυνομικού διευθυντή Κυκλάδων ο οποίος μετακόμισε μέχρι νεοτέρας στο νησί για να συντονίζει τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Τους είδα με την άκρη των ματιών μου...»

Η κατάθεση του 37χρονου Μιλτιάδη Ατζαμόγλου για το άγριο σκηνικό της 21ης Αυγούστου στις 02:55 τα ξημερώματα στη χώρα της Μυκόνου είναι συγκλονιστική.

Πήγα στο κατάστημα με την επωνυμία Casa Di Giorgio την 02:20 και κάθισα με κάτι φίλους μου ως τις 02:55 περίπου. Σηκώθηκα να φύγω και γύρω στις 02:55 με 03:05, διερχόμενος την πλατεία της Μέλπως Αξιώτη και ενώ κοιτούσα το κινητό μου, αντιλήφθηκα με την άκρη των ματιών μου δύο άτομα σε απόσταση τριών μέτρων περίπου να έρχονται γρήγορα προς το μέρος μου και ειδικότερα ο άνδρας που βρισκόταν στα δεξιά μου να τρέξει προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς προσπάθησα να τραβηχτώ προς τα πίσω γιατί θεώρησα ότι ήταν προσχεδιασμένη επίθεση εναντίον μου μιας και δύο μήνες πριν είχαν επιτεθεί στον ξάδερφο μου και συνέδεσα τα γεγονότα. Χωρίς να προλάβω να αντιδράσω μου επιτέθηκε με μπουνιές το άτομο που βρισκόταν δεξιά μου. Πρέπει να με χτύπησε με τα χέρια του τουλάχιστον τρεις φορές. Το άτομο που βρισκόταν στα αριστερά μου, πήρε το τσαντάκι μου και το κινητό μου το οποίο είχε πέσει στο έδαφος. Όντας πεσμένος κάτω στο έδαφος και ενώ φώναζα βοήθεια αντιλήφθηκα να πετάει το άτομο σε απόσταση ενός μέτρου από εμένα το τσαντάκι που μου είχαν αφαιρέσει» αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στις 05:00 τα ξημερώματα της 21ης Αυγούστου στο Α.Τ Μυκόνου ο Μιλτιάδης Ατζαμόγλου και στις επόμενες γραμμές αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των δραστών.

Στη δεύτερη κατάθεση που δίνει λίγες ώρες αργότερα, στις 22 Αυγούστου στις 14:30 αναγνωρίζει δύο άτομα από φωτογραφίες που του δείχνουν οι αστυνομικοί. Μάλιστα για τον έναν λέει ότι τον γνωρίζει από το καλοκαίρι του 2017, τον γνώρισε σε ένα κομμωτήριο στη Μύκονο λέγοντας ότι ξέρει τον πατέρα του ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί αμέσως μετά την επίθεση αρχίζουν να οργώνουν το νησί. Μάλιστα, από τα κεντρικά της Ασφάλειας συγκροτείται ειδική ομάδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής η οποία σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Μυκόνου αντιμετωπίζουν καταφέρνουν να περάσουν χειροπέδες σε δύο άτομα ηλικίας 26 και 28 ετών ενώ αναζητείται και ένας τρίτος, ηλικίας 30 χρόνων. Οι δράστες που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργίας και της απλής συνέργειας σε ληστεία οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Σύρου όπου μετά την απολογία τους διετάχθη η προφυλάκιση του ενός, δηλαδή του 26χρονου «γεροδεμένου» της παρέας ο οποίος εργάζεται σε νυχτερινό κέντρο του νησιού ενώ ο 28χρονος αφέθη ελεύθερος.

«Κοιταχτήκαμε περίεργα και τον χτύπησα με την παλάμη στο πρόσωπο»

Ο 26χρονος «γεροδεμένος» υπάλληλος ο οποίος προφυλακίστηκε, από την αρχή τήρησε αρνητική στάση στην Αστυνομία. Όμως κατά την απολογία του στον ανακριτή ήταν περιγραφικός.

«Ήμουν στη Χώρα της Μυκόνου και μετά βρέθηκα με τον συγκατηγορούμενο μου (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του 30χρονου καταζητούμενου αθλητή).
- Επιτεθήκατε στον κ. Ατζαμόγλου ναι ή όχι;
- Διαπληκτιστήκαμε. Δεν του επιτεθήκαμε. Είχα ετοιμαστεί να βγω τη βόλτα μου και στο σημείο της πλατείας Αξιώτη ενω περνούσαμε εμείς κατεβαίναμε προς τη μικρή Βενετία και ο κύριος Ατζαμόγλου ανέβαινε από την αντίθεση πλευρά του ζήτησα τον λόγο γιατί κοιταχτήκαμε λίγο περίεργα χωρις κάποια πρόθεση και εμπλακήκαμε σε φασαρία. Του είπα «τι κοιτάς» και εκείνος μου απάντησε «Ό,τι γουστάρω». Τον χτύπησα με την παλάμη στο πρόσωπο. Εκείνος έπεσε κάτω αφού σκόνταψε στα πόδια με το κεφάλι και συγκεκριμένα με το πρόσωπο. Έπειτα άρχισε να φωνάζει και τραπήκαμε σε φυγή. Τα αίματα είναι από το σπασμένο μου νύχι».

Ο γιος του απόστρατου ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ

Από την πλευρά του ο 28χρονος που αφέθη ελεύθερος είπε: «Είμαι στη Μύκονο μαζί με τους γονείς μου σε νοικιασμένη κατοικία στην περιοχή Άνω Μερά. Ο πατέρας μου είναι εν αποστρατεία ταξίαρχος της Αστυνομίας, η μητέρα μου επίσης συνταξιούχος αστυνομικός. Έχω μεγαλώσει με πειθαρχία και δούλευα στο κατάστημα (σ.σ αναφέρει την επωνυμία του πασίγνωστου κλάμπ) από τον Ιούνιο ως τα μέσα Ιουλίου του 2018 και εν συνεχεία στο (σ.σ αναφέρεται σε άλλο κατάστημα). Παλαιότερα είχα δουλέψει στο Δήμο Μυκόνου ως υπεύθυνος σεκιούριτι και γνώριζα καλά τον Ατζαμόγλου Μιλτιάδη μου είχε δώσει μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο όπως και στον πατέρα μου, θα ήθελα ο παθών να καταθέσει αν γνωρίζει για την ποιότητα μου και αν για κάτι με κατηγορεί. Έγω κλήθηκα από τον συμφοιτητή μου (σ.σ αναφέρει το όνομα του 26χρονου ο οποίος έχει προφυλακιστεί) να τον παραλάβω από την περιοχή Remezzo τον ίδιο και έναν φίλο του τα ξημερώματα της 21.8.18 αναφέρει ο 28χρονος ο οποίος έκανε όπως είπε τον μεταφορέα και λίγο παρακάτω συμπληρώνει:

«Είναι γεγονός ότι παρέλαβα τους δύο δράστες από την περιοχή Remezzo και τους αποβίβασα απέναντι από το κατάστημα Goody's στο δρόμο προς 'Ανω Μερά. Πήγα σπίτι μου και ανέφερα στον πατέρα μου το γεγονός χωρίς ανησυχία όμως εκείνος με ρώτησε τι σε ήθελαν και εγώ του είπα πως τους ρώτησα και μου απάντησαν πως είχαν πλακωθεί με τον αντιδήμαρχο για προσωπικά τους θέματα. Εγω δεν ήξερα ότι η διένεξη αφορούσε τον Ατζαμόγλου Μιλτιάδη. Νόμιζα για κάποιον άλλο αντιδήμαρχο. Με πήρε τηλέφωνο ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος και μου είπε να προσέλθω στο τμήμα όπου μου ανακοίνωσαν ότι κατηγορούμαι για τη ληστεία που έγινε εναντίον του Μιλτιάδη Ατζαμόγλου».

Τι λέει ο δικηγόρος του καταζητούμενου

O δικηγόρος του 30χρονου καταζητούμενου κ. Παύλος Σαράκης μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζει: «Ο προπηλακισμός του δημοτικού συμβούλου της Μυκόνου είναι μία πράξη απόλυτα καταδικαστέα. Ουδείς μπορεί να ανέχεται τέτοιες πρακτικές και συμπεριφορές. Ο νομοθέτης προβλέπει την επιβολή ποινής στον δράστη έως 5 έτη φυλάκισης. Είναι όμως εξίσου καταδικαστέα η μεθόδευση να μετατραπεί η υπόθεση από πλημμέλημα σε κακούργημα, καταγγέλλοντας δόλια δήθεν ληστεία. Και αν τυχόν σε αυτή τη μεθόδευση συμμετέχουν με δόλο και όργανα της πολιτείας,τότε μιλάμε για στοιχειοθέτηση του αδικήματος της κατάχρησης εξουσίας. Τέτοιες πρακτικές προσβάλλουν ευθέως το κράτος Δικαίου,τον πυρήνα του αξιακού συστήματος της απονομής της Δικαιοσύνης. Ως συλλειτουργός της Δικαιοσύνης είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοιες αποκρουστικές πρακτικές αυθαιρεσίας. Δεν το ανέχομαι και δεν μένω αδρανής ως υπερασπιστής. Ο δικαστής οφείλει να ερευνά την υπόθεση προς πάσα κατεύθυνση για την αναζήτηση της αλήθειας και να μην υιοθετεί αβασάνιστα αναπόδεικτες καταγγελίες, που υποκρύπτουν οφθαλμοφανείς ευτελείς σκοπιμότητες. Και σε κάθε περίπτωση, αυτή η υπόθεση θα πρέπει να αποτελέσει εφαλτήριο διερεύνησης και άλλων παραμέτρων των εμπλεκόμενων προσώπων. Και όχι μόνο των κατηγορουμένων. Ο εντολέας μου, όταν κληθεί θα εμφανιστεί και θα δώσει λόγο στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι γνωστής διαμονής, με λευκό ποινικό μητρώο. Η τυχόν έκδοση εντάλματος σύλληψης, άνευ προηγούμενης κλητεύσεώς του, φρονώ ότι στερείται νομικής βάσης, παραβιάζει ευθέως υπερασπιστικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, κατοχυρωμένα τόσο στο εθνικό όσο και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Ο δικηγόρους του 30χρονου καταζητούμενου, Παύλος Σαράκης

Η αρπαγή – μαμούθ στη βίλα του Σαουδάραβα πρίγκιπα

Μια υπόθεση περίεργη που πνίγεται στο μυστήριο είναι αυτή της αρπαγής του «θησαυρού» του Σαουδάραβα πρίγκιπα μέσα από τη βίλα στη θέση Καλαφάτης. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με μεγάλη προσοχή όλα τα στοιχεία για να λύσουν το γρίφο και να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα πως το χρυσό «φορτίο» πέταξε, μέσα από την μυκονιάτικη έπαυλη και μάλιστα κάτω από τη μύτη των ανδρών ασφαλείας του Σαουδάραβα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία ο δράστης ή οι δράστες «εισήλθαν σε ενοικιαζόμενη κατοικία με την επωνυμία (σ.σ αναφέρεται στο όνομα της βίλας ) η οποία βρίσκεται στην περιοχή Καλαφάτης Μυκόνου, χωρίς εμφανή ίχνη διάρρηξης, πιθανόν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα πρώτου ορόφου και αφαίρεσε τρεις βαλίτσες οι οποίες περιείχαν εξήντα ρολόγια χειρός, τρία χρυσά δακτυλίδια με διαμάντια, πενήντα κομμάτια χρυσού (νομίσματα) συνολικής αξίας 1.213.500 δολαρίων ΗΠΑ περίπου ιδιοκτησίας του αλλοδαπού υπηκόου Σαουδικής Αραβίας (σ.σ αναφέρεται στο όνομα) γεννηθέντα την 12-12-1984 στη Σαουδική Αραβία καθώς επίσης και μια συσκευή κινητού τηλεφώνου μάρκας Apple ιδιοκτησίας του αλλοδαπού υπηκόου Σαουδικής Αραβίας (σ.σ αναφέρεται το όνομα) γεννηθέντα την 22-08-1985».

Μάλιστα στο διαβιβαστικό υπάρχει η επισήμανση: «Γίνεται μνεία ότι στην ανωτέρω ενοικιαζόμενη κατοικία διέμεναν περί τα δεκαπέντε άτομα μαζί με τους παθόντες καθώς επίσης και υπάλληλοι της εν λόγω ενοικιαζόμενης κατοικίας. Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα η οικία φυλασσόταν από υπάλληλο εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας». 

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες