Ανοίγματα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τους… πρώην της ΝΔ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Ανοίγματα Μητσοτάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τους… πρώην της ΝΔ



Άνοιγμα στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους τομεάρχες της ΝΔ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης σε πολλαπλά μέτωπα.

«Μιλάμε με προδομένους ψηφοφόρους που... 

έπεσαν θύμα της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων του λαϊκισμού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας τους να εμπιστευθούν τον ίδιο και το κόμμα του, επειδή «έχουμε το σχέδιο να αλλάξουμε τη χώρα και να κάνουμε καλύτερη τη ζωή τους».

Η αποστροφή αυτή έχει ιδιαίτερη αξία, δεδομένου πως το τελευταίο διάστημα, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για τους κεντρώους ψηφοφόρους ή ακόμη και αυτούς της Κεντροαριστεράς, καθώς εμφανίζεται αποφασισμένος να συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στελέχη του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Αντίστοιχα, κάλεσε όσους ψήφισαν στο παρελθόν τη ΝΔ και τώρα απομακρύνθηκαν από αυτήν να επιστρέψουν, καθώς, όπως είπε, «ειδικά σε αυτή τη μεγάλη μάχη δεν περισσεύει κανείς, ειδικά αυτοί που έδωσαν ιστορικές μάχες».

Παράλληλα, έθεσε τα στελέχη του για μία ακόμη φορά σε εκλογική ετοιμότητα, προειδοποιώντας ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να συκοφαντήσει τη ΝΔ και τις θέσεις της, επιλέγοντας την τακτική του «σκληρού ροκ» και της ακραίας πόλωσης, κάνοντας χαρακτηριστικά λόγο για «βαρύ πολιτικό κλίμα».

«Είμαστε έτοιμοι για τα δύσκολα, μπορούμε επιτέλους να πάμε την Ελλάδα μπροστά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «τη χειρότερη της Μεταπολίτευσης». Κατηγόρησε δε εμμέσως τους Τσίπρα-Καμμένο για θέατρο σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό και τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς, όπως είπε, «συζητούν πώς θα βρουν φόρμουλα για να παραμείνουν λίγο ακόμα στην εξουσία». Αλλά και τον πρωθυπουργό πως παρακολουθεί αμήχανος τον αλυτρωτισμό από την πλευρά της πΓΔΜ και του πρωθυπουργού Ζάεφ. Μάλιστα, συνέδεσε το αίτημα της ΝΔ για εκλογές με το Σκοπιανό, υποστηρίζοντας πως πρέπει να μπει τέλος το συντομότερο δυνατό στα τετελεσμένα που παράγονται.

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή τη διαχείριση του προσφυγικού εκ μέρους της. «Είναι ανήθικο να παίρνεις 1,6 δις ευρώ για να φτιάξεις το χειρότερο καταυλισμό του κόσμου», είπε για τη Μόρια, συνδέοντας την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο με την υπόθεση των κοινοτικών κονδυλίων που ερευνάται από την υπηρεσία καταπολέμησης της απάτης της ΕΕ (OLAF).

Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε επίσης τα πυρά του κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Ενημέρωσης, υποστηρίζοντας ότι εξελίσσονται σε απειλή για τη Δημοκρατία. Ειδικά για τη Δικαιοσύνη, αναφέρθηκε σε απόπειρα χειραγώγησης με αφορμή τις εξελίξεις στη δικαστική έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι.

Έκανε, επίσης, αναφορά στην ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι «ξεδιάντροπα μετατρέπεται σε τηλεβόα του Μαξίμου», ενώ αντέστρεψε την κριτική που δέχεται ο ίδιος και η ΝΔ από το κυβερνητικό στρατόπεδο για ταύτιση με τους ακραίους της Ευρώπης και συγκεκριμένα με τον Ούγγρο, Βίκτορ Όρμπαν, επισημαίνοντας πως «ο κ. Τσίπρας κάνει όλα αυτά για τα οποία στηλιτεύονται οι πιο αυταρχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη».

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει μια επίπλαστη εικόνα, καθώς στην πραγματικότητα τα έσοδα του Δημοσίου μειώνονται, οι επενδύσεις απουσιάζουν και η προσδοκία για έξοδο στις αγορές με λογικά επιτόκια απομακρύνεται. Για τις συντάξεις δε, κατηγόρησε τους Τσίπρα-Τσακαλώτο ότι «καθιέρωσαν ρήτρα θανάτου» με αφορμή τις παλαιότερες δηλώσεις τους.

Πηγή: www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες