18 Σεπ 2018

Επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Νάουσας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Μια αξέχαστη εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της  Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Νάουσας,  οι οποίοι το Σάββατο 15/9 επισκέφτηκαν την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με πρωτοβουλία του Δήμου Νάουσας, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τα παιδιά με τη συνοδεία γονέων και καθηγητών περιηγήθηκαν στα περίπτερα, ήρθαν σε επαφή με πρωτοποριακές εφαρμογές γνωστών εταιρειών πληροφορικής   (Google, Microsoft ) , με τεχνολογικά επιτεύγματα και καινοτομίες στο χώρο της επικοινωνίας, της αυτοκίνησης, της ρομποτικής και των επιστημών. Επίσης παρακολούθησαν την ομιλία του ηλεκτρολόγου μηχανικού ΕΜΠ,  Δρ. Διονύση  Παπαχρήστου, με θέμα : «Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Πληροφορήθηκαν για τα περιβαλλοντικά και τα  οικονομικά οφέλη που προκύπτουν από την αξιοποίηση της αιολικής , της ηλιακής , της γεωθερμικής ενέργειας, της βιομάζας και του βιοαερίου.  Τέλος , διασκέδασαν με παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας και γεύτηκαν τοπικές λιχουδιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Νάουσας, που έδωσε την ευκαιρία σε πολλά παιδιά να επισκεφθούν για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο στην Ελλάδα και να   μείνουν εντυπωσιασμένοι από την πληθώρα των εκθεμάτων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε