28 Σεπ 2018

ΟΑΕΔ: Πότε θα γίνει η υποβολή αιτήσεων για 17.300 θέσεις εργασίας και επιδόματα σε 10 κλάδους


Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη τριών δράσεων του ΟΑΕΔ.

Δείτε αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα προς την καταβολή νέων επιδομάτων, έναρξης προγραμμάτων κοινωφελούς και τις δράσεις για την ενίσχυση επιχειρήσεων.1) Επιχορήγηση επιχειρήσεων για τη διατήρηση 15.000 θέσεων εργασίας

Από την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 (12:00), ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης εργοδοτών του ΟΑΕΔ, για τη διατήρηση έως 15.000 νέων θέσεων εργασίας.

Η δράση ολοκληρώνεται την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 (23:59).

Μέσω του προγράμματος πρόκειται να επιχορηγηθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα για νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, που δημιούργησαν από 1/6/2017 έως 31/5/2018.

Σημειώστε:

Οι επιχειρήσεις που θα επιχορηγηθούν υποχρεούνται να διατηρήσουν και τις επιχορηγούμενες και τις μη επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας για χρονικό διάστημα ίσο με το εγκριθέν διάστημα επιχορήγησης.

Το μέγιστο διάστημα επιχορήγησης των επιχειρήσεων είναι 14 μήνες (από 1/6/2017 έως 31/8/2018), ενώ το χρονικό διάστημα της δέσμευσης των επιχειρήσεων για διατήρηση της απασχόλησης ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2018, όποια και να είναι η ημερομηνία αίτησης και έγκρισης υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Η επιχορήγηση για κάθε μήνα απασχόλησης των ωφελουμένων ανέργων ανέρχεται στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο ποσό:

400 ευρώ για την πλήρη απασχόληση

300 ευρώ για τη μερική απασχόληση τουλάχιστον τεσσάρων ωρών και άνω ημερησίως σε πενθήμερη βάση και

200 ευρώ για τη μερική απασχόληση κάτω των τεσσάρων ωρών ημερησίως σε πενθήμερη βάση

2) 2.300 θέσεις με νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η έκδοση νέου προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη 2.300 ανέργων σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων (Γ΄ κύκλος).

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία περιλαμβάνει σχεδόν όλους τους όρους της προκήρυξης, (κριτήρια, σύστημα επιλογής, αιτήσεις), οι προσλήψεις αφορούν όλη τη χώρα.

Σημειώστε:

Οι θέσεις είναι πλήρους απασχόλησης

Η διάρκεια των συμβάσεων είναι 8 μήνες

Παρέχονται πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

Προβλέπεται, πέραν του μισθού, κίνητρο μετεγκατάστασης ή μετακίνησης, ύψους 300 ευρώ

Η προκήρυξη (Δημόσια Πρόσκληση) αναμένεται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ το αμέσως προσεχές διάστημα.

3) Εποχικό επίδομα ΟΑΕΔ (από 458,15 έως 916,30 ευρώ)

Εγκύκλιο με την οποία καθορίζονται τα ποσά των εποχικών επιδομάτων σε δέκα επαγγελματικούς κλάδους εξέδωσε ο ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε