Capital Controls: Έρχεται νέα χαλάρωση - Πόσα χρήματα θα μπορούμε να βγάλουμε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Capital Controls: Έρχεται νέα χαλάρωση - Πόσα χρήματα θα μπορούμε να βγάλουμε


Θετικές εξελίξεις φέρνει στην οικονομία η έξοδος της χώρας από τα Μνημόνια...
Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να «κλειδώσει» η πλήρης άρση των περιορισμών το συντομότερο δυνατόν, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη χρηματοπιστωτική και μακροοικονομική σταθερότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται νέα χαλάρωση στα capital controls, βήμα σημαντικό καθώς η αύξηση του ορίου σηματοδοτεί την προσπάθεια εμπέδωσης κλίματος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Η νέα χαλάρωση είναι αποτέλεσμα της επιστροφής των καταθέσεων στα τραπεζικά γκισέ, η οποία μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στην πλήρη άρση των περιορισμών.

Το ύψος των εμβασμάτων προς το εξωτερικό μπορεί να διαμορφωθεί στις 4.000 με 5.000 ευρώ το μήνα.

Έως τώρα το ποσό διαμορφώνεται στις 4.000 ευρώ, ανά κωδικό πελάτη (Customer ID) και ανά ημερολογιακό δίμηνο (απόφαση που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2018).

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουνίου το όριο της μηνιαίας ανάληψης έχει αυξηθεί στις 5.000 ευρώ. Η αύξηση του ορίου είναι κυρίως ψυχολογικού χαρακτήρα, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών έχει λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό του κάθε μήνα. Το μέσο όριο ανάληψης μετρητών είναι κοντά στα 1.500 ευρώ τον μήνα, ενώ αυτοί που έχουν μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα, τραβάνε συνήθως το 90% του ορίου.

Ενώ για νομικά προσώπα ή επιτηδευματίες το ποσό  που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό, έχει αυξηθεί από τις 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή ανά πελάτη και ανά ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες