Ενισχύσεις και από την Ημαθία στην φωτιά στην Εύβοια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Ενισχύσεις και από την Ημαθία στην φωτιά στην Εύβοια

 Ενισχύσεις και από την Ημαθία φεύγουν όπως λέει το ρεπορτάζ πυροσβέστες για την μεγάλη φωτιά που καίει την Εύβοια

Σε εξέλιξη ως αυτή την ώρα βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση της περιοχής Κοντοδεσπότι του δήμου Διρφύων- Μεσσαπίων στην Εύβοια.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Κοντοδεσπότι και Σταυρός.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Παράλληλα, ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη τύπου Canadair και δύο PZL.

Μαίνεται η πυρκαγιά στο Κοντοδεσπότι Ευβοίας - Αποπνικτική η ατμόσφαιρα - ΦΩΤΟ αναγνώστη

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή Κοντοδεσπότι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από τις ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρίσκονται στο σημείο.

Ενισχύσεις και από την Ημαθία


Ωστόσο, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, η πυρκαγιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και οι πυκνοί καπνοί που έχουν καλύψει τον ουρανό της Εύβοιας καθιστούν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Κλειστός ο δρόμος από και προς τη Βόρεια Εύβοια

Για λόγους ασφαλείας διακόπηκε η κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια και τα Ψαχνά, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας η φωτιά μαίνεται στην περιοχή και ο δρόμος έχει καλυφθεί με πολλούς καπνούς.

Στην κάθοδο από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, ο δρόμος έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από Προκόπι μέχρι Καστέλα και στην άνοδο από τη Χαλκίδα προς την Βόρεια Εύβοια, έχουν κλείσει τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Καστέλα ως το Προκόπι.

Η ώρα της μεγάλης μάχης κατά της φωτιάς και για τα canadair - ΒΙΝΤΕΟ

Στη μάχη της κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στη δασική έκταση της περιοχής Κοντοδεσπότι Ευβοίας έχουν ριχθεί με όλα τα μέσα οι Πυροσβέστες.

Αεροσκάφη τύπου canadair επιχειρούν προκειμένου να προλάβουν και το φως της ημέρας. Όπως φαίνεται στο βίντεο που έστειλε στο enikos.gr αναγνώστης, αεροσκάφος περνά σε μικρή απόσταση πάνω από τους λουόμενους της παραλίας του Ωρωπού προκειμένου να πάρει νερό και στη συνέχεια κατευθύνεται απέναντι στην Εύβοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες