Έρευνες για συμβάν με Ρώσους δημοσιογράφους στην Τούμπα... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Έρευνες για συμβάν με Ρώσους δημοσιογράφους στην Τούμπα...


Κινητικότητα υπάρχει στον ΠΑΟΚ, με αφορμή τις καταγγελίες Ρώσων δημοσιογράφων πως δέχθηκαν επίθεση και...
απειλές από οπαδούς του «δικεφάλου» στην Τούμπα, το βράδυ της Τετάρτης, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Σπαρτάκ Μόσχας. 

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ έχει θέσει ήδη το ζήτημα στο μικροσκόπιο, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός το πώς προσέγγισαν οι οπαδοί στα δημοσιογραφικά κι αφετέρου εάν πράγματι έλαβε χώρα το καταγγελθέν περιστατικό. 

Σε κάθε περίπτωση, ο επίσημος ΠΑΟΚ επιχειρεί να κρατήσει χαμηλά τους τόνους, με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, να υπόσχεται σε ρωσικά ΜΜΕ πως θα διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση: 

Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες είμαι συνεχώς σε ένα αεροπλάνο και μόλις πριν μια ώρα προσγειώθηκα ξανά. Μου έστειλαν μια ενημέρωση για μια ένταση, αλλά δεν το πιστεύω και δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά σας υπόσχομαι πως θα το ερευνήσω. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Δεν μπορώ να πιστέψω πως οπαδοί του ΠΑΟΚ θα επιτίθονταν σε δημοσιογράφους. Προφανώς θα υπήρξε κάποια πρόκληση. Οι Έλληνες στη βόρεια Ελλάδα αγαπάνε τους Ρώσους περισσότερο και από ό,τι τους αγαπάνε οι ίδιοι οι Ρώσοι.

Η ΠΑΕ, με ανάρτησή της στο twitter είχε κάνει λόγο για «μικροεπεισόδιο», κατά το οποίο ένας Ρώσος δημοσιογράφος προέβη σε «χειρονομία» κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ απάντησε σε Ρώσο δημοσιογράφο, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για επίθεση στην Τούμπα, μέσω Twitter.

Όπως ανέφερε η ΠΑΕ, «το προσωπικό μας προστάτευσε έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς... και απομάκρυνε έναν κάμεραμαν που δημιούργησε προβλήματα, ενδεχομένως υπό την επήρεια αλκοόλ». Ο Ρώσος δημοσιογράφος ανταπάντησε ότι υπάρχουν πολλοί μάρτυρες που επιβεβαιώνουν την επίθεση.

Από την πλευρά του, το Ρωσικό Προξενείο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων των Ρώσων πολιτών.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και διενεργεί έρευνα διπλωματικό τμήμα του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ρωσικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι έχει σταλεί σχετικό e-mail προς την UEFA για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν έχει απαντήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», κανείς εκπρόσωπος της UEFA δεν ήταν μπροστά στο εν λόγω περιστατικό.

Την ίδια ώρα, Ρώσοι οπαδοί στέλνουν μήνυμα «υποδοχής» προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, εν όψει του αγώνα ρεβάνς, «καλωσορίζοντάς τους» στη Ρωσία.

Συνεπώς, τίθεται πλέον θέμα ασφαλείας για τους φιλάθλους του «δικεφάλου» που θα βρεθούν στη Ρωσία για τη δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων.

Σημειώνεται ότι οπαδοί της Σπαρτάκ δεν ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη, καθώς η ρωσική ομάδα ήταν τιμωρημένη από τον αγώνα κόντρα στην ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες