Συναγερμός για τα έσοδα του Ιουλίου - Κίνδυνος για μαύρη τρύπα από τις δηλώσεις - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

Συναγερμός για τα έσοδα του Ιουλίου - Κίνδυνος για μαύρη τρύπα από τις δηλώσεις


Για... πατατράκ στα έσοδα του Ιουλίου προετοιμάζεται το οικονομικό επιτελείο. Με την...
ψυχολογία που έχει διαμορφωθεί στην αγορά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της περασμένης εβδομάδας, το γεγονός ότι χιλιάδες νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν φορολογική δήλωση μετά το τέλος Ιουνίου θα μεταφέρουν την πρώτη δόση για το τέλος Αυγούστου αλλά και –το κυριότερο- ότι το βεβαιωθένα ποσό στα φυσικά πρόσωπα θα είναι φέτος κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ μικρότερο σε σχέση με πέρυσι ο πήχης είναι αυτή τη στιγμή χαμηλά.

Για να κλείσει ο προϋπολογισμός θα πρέπει τα έσοδα από φόρους για κάθε μήνα από τώρα και μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάνουν στα 4,7 δις. ευρώ όταν για το πρώτο εξάμηνο, ο αντίστοιχος μέσος όρος διαμορφωνόταν στα 3,2 δις. ευρώ. Το επιπλέον ποσό φαντάζει μεγάλο αλλά είναι προγραμματισμένο να συγκεντρωθεί από όλους τους μεγάλους φόρους που θα πρέπει να πληρωθούν μέσα στο β εξάμηνο: φόρο εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, ΕΝΦΙΑ και τέλη κυκλοφορίας. Το γεγονός πάντως ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και το ποσό που θα βεβαιωθεί θα είναι μικρότερο κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι, συνιστά πολύ μεγάλο πρόβλημα για το οικονομικό επιτελείο.

Τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του Ιουλίου, θα ανακοινωθούν μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου. Υστέρηση έναντι του στόχου στο πρωτογενές πλεόνασμα δεν αναμένεται να προκύψει καθώς ήδη από το πρώτο εξάμηνο έχει προκύψει ένα μαξιλάρι της τάξεως του ενός δις. ευρώ κυρίως λόγω του τσεκουρώματος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν ψάχνει μόνο το 3,5% αλλά και το κάτι παραπάνω προκειμένου να είναι σε θέση να χορηγήσει έκτακτο κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου. Αυτό το... κάτι παραπάνω είναι που κινδυνεύει αυτή τη στιγμή. Το γεγονός ότι βεβαιώνεται λιγότερος φόρος στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε δύο λόγους μπορεί να οφείλεται (δεδομένου ότι δεν μειώθηκε κανένας φορολογικός συντελεστής, μάλλον το αντίθετο). Πρώτο στο ότι οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα γίνονται ολοένα και μικρότεροι (στα όρια του αφορολογήτου ή και κάτω από αυτό) και δεύτερον ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιτηδευματίες βρήκαν τρόπο να «αμυνθούν» στην επιδρομή από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες