25 Ιουλ 2018

Πως να συντηρήσετε στο κλιματιστικό σας 
To κλιματιστικό του σπιτιού ή του γραφείου μας έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους καλύτερους… 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
φίλους μας τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως, όμως, ο φίλος θέλει φροντίδα, έτσι και το μηχάνημα που μας προσφέρει δροσιά και ευχάριστη ατμόσφαιρα θέλει συντήρηση.


Εκτός αν έχει πάθει κάποια βλάβη, οπότε θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια τεχνικού, η συντήρηση του κλιματιστικού είναι μια μάλλον απλή διαδικασία, την οποία μπορείτε να ακολουθείτε μόνοι σας. Αν συντηρείτε, μάλιστα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κλιματιστικό σας σίγουρα θα εξοικονομήσετε χρήματα, αλλά και θα βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα μέσα στο χώρο που κλιματίζεται.

Τι χρειάζεται να έχουμε; Ένα κατσαβίδι σταυρωτό, ένα πινέλο, ένα καλό καθαριστικό, μια τρόμπα (βρίσκεται εύκολα στα σούπερ μάρκετ και δεν στοιχίζει πάνω από 25 ευρώ) και μια σκάλα ή σκαλοπατάκι, ώστε να πλησιάσουμε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού με ασφάλεια.

air condition.jpg4Στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ξεκινάμε από τα φίλτρα. Στις δύο άκρες (δεξιά και αριστερή) της μονάδας υπάρχουν δύο εγκοπές, που μας διευκολύνουν να ανοίξουμε τη «μάσκα» του κλιματιστικού. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τα δύο φίλτρα (που βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη «μάσκα») και να τα καθαρίσουμε με κρύο νερό στο μπάνιο.

Κάτω από τα φίλτρα βρίσκεται ο εξατμιστής του κλιματιστικού μας. Χρησιμοποιώντας την τρόμπα (γεμάτη με νερό και διαλυμένο καθαριστικό) ψεκάζουμε άφοβα τον εξατμιστή και στη συνέχεια με το πινέλο καθαρίζουμε όλες τις επιφάνειες. Για να αφαιρέσουμε όλο το καθαριστικό γεμίζουμε και πάλι την τρόμπα, αλλά αυτή τη φορά με νερό μόνο, ψεκάζουμε και καθαρίζουμε πάλι με το πινέλο.

Για την εξωτερική μονάδα αρκεί ένα καλό πλύσιμο κυρίως στο πίσω μέρος (εκεί που υπάρχει ο ανεμιστήρας). Αυτό μπορεί να γίνει και με το λάστιχο που πλένουμε το μπαλκόνι. Μην φοβηθείτε να ρίξετε νερό πάνω στο κλιματιστικό, ακόμη και με πίεση. Δεν υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος, ούτε και φόβος να «μπουκώσει» η μονάδα από το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε