Έναρξη υποβολής ΣΤ΄ Κύκλου αιτήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18-24 ετών - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Έναρξη υποβολής ΣΤ΄ Κύκλου αιτήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης ανέργων ηλικίας 18-24 ετών

 Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), ως συνδικαιούχοι, αναλαμβάνουν την υλοποίηση της Πράξης "Δράσεις κατάρτισης, συμβουλευτικής και πιστοποίησης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα του λιανικού εμπορίου", η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφια προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 στο ΕΠ ««Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).


Η Πράξη αποσκοπεί στη συμβουλευτική καθοδήγηση, κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων 4.000 ανέργων και οικονομικά μη ενεργών νέων, ηλικίας από 18 έως 24 ετών, σε αντικείμενα του Λιανικού Εμπορίου και ο εφοδιασμός τους με τις κατάλληλες γνώσεις και μεθοδολογίες ώστε να επανενταχθούν απρόσκοπτα τα επόμενα χρόνια στην ελληνική αγορά εργασίας, απασχολούμενοι στον κλάδο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθεί μία ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:


 • Υπηρεσίες υποστήριξης και συμβουλευτικής 

 • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 120 ωρών

 • Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις συνολικής διάρκειας 260 ωρών

 • Πιστοποίηση προσόντων των ωφελουμένων.


Οι ειδικότητες στις οποίες θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν οι ωφελούμενοι είναι:


 • Πωλητής Λιανικής

 • Εξωτερικός Πωλητής 

 • Στέλεχος Εξαγωγικού Εμπορίου

 • Στέλεχος Διαχείρισης Αποθήκης 

 • Προωθητής Πωλήσεων Λιανικού Εμπορίου (Merchandiser)

 • Υπάλληλος Γραφείου.


Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι άνεργοι που πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος την ημέρα υποβολής της αίτησης και να μην έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους την ημέρα ένταξής τους στο πρόγραμμα.

Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι.

Να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής/Δευτεροβάθμιας/Μεταδευτεροβάθμιας/ Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.

Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης στο διάστημα του τελευταίου τετραμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν επίσης και όσοι έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης και έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης προγενέστερα, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενεργητική πολιτική απασχόλησης (δράση κατάρτισης ή απασχόλησης) κατά το διάστημα του τελευταίου εννιαμήνου πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.


Προθεσμία υποβολής αιτήσεων εώς και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7/2018  

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε:                                      

ΕΚΕΔΙΜ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                         Αγ. Αντωνίου 20 & Καρατάσου Γωνία, Βέροια                               Τηλ:2331021061-6974338357 e-mail:  HYPERLINK "mailto:ekedimtheoxas@gmail.com" ekedimtheoxas@gmail.com fb: ΕΚΕΔΙΜ Βέροιας Θεοχαρόπουλος HYPERLINK "http://ekedim-verias.gr/" http://ekedim-verias.gr/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες