27 Ιουλ 2018

Έκανε τον ασφαλιστή και βούτηξε από παππού 1.600 ευρώΔεν έχουν τελειωμό τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους που παρουσιάζονται κατά περίπτωση ως ασφαλιστές, λογιστές, εφοριακοί, τεχνικοί της ΔΕΗ ή ως απλοί φίλοι συγγενικών προσώπων που έχουν ανάγκη.

Τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη...  

 
 
 
Ροδίτσα Λαμίας, όπου ένας ευτραφής κύριος γύρω στα 30 – 35, παρουσιάστηκε σε 90χρονο κάτοικο της περιοχής που εκείνη την ώρα ήταν μόνος του στο σπίτι.

Του συστήθηκε ως ασφαλιστής και του είπε ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο ασφαλιστηρίου που αν εξοφληθεί θα μπορούσε να εισπράξει το ποσό των 7.000 ευρώ. Έκανε μάλιστα ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με το γιο του ηλικιωμένου και συνεννοούνταν πως θα εισέπρατταν το ανύπαρκτο συμβόλαιο.

Με αυτόν τον τρόπο έπεισε τον 90χρονο και του έδωσε 1.600 ευρώ και στη συνέχεια εξαφανίσθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο ίδιος άνθρωπος επιχείρησε πριν από δύο εβδομάδες να εξαπατήσει ηλικιωμένο στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να του αποσπάσει κάποιο χρηματικό ποσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή ο 90χρονος στο παρελθόν είχε ξαναπέσει θύμα απάτης, ήταν ενημερωμένος σχετικά για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, ωστόσο οι απατεώνες ενεργούν με τόσο φυσιολογικό τρόπο και πολλές φορές γνωρίζοντας στοιχεία απέναντι στα υποψήφια θύματά τους με αποτέλεσμα να βρίσκουν τρόπο να ξεπερνούν τις αντιστάσεις τους ειδικά όταν πρόκειται για υπερήλικες συμπολίτες.

Πηγή: LamiaReport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε