30 Ιουν 2018

O Δανέλλης και οι «γιαλαντζί» σοσιαλιστές...


«Σε μια πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια ανήκεις με τη ψυχή σου και αποδέχεσαι τις στρατηγικές επιλογές και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει, γιατί βεβαίως α λα καρτ και γιαλαντζί δε μπορεί να είσαι....
Αυτό ισχύει για όλους», σχολίασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο βουλευτής Του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Υπογράμμισε ότι σχόλια όπως «οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές είναι υποτακτικοί της Μέρκελ» που έκανε βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «δεν είναι καν ούτε αναλύσεις καφενείου». Τέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης Του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σπύρος Δανέλλης στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη για το Μακεδονικό δήλωσε ότι «υπάρχουν πολιτικοί χώροι που βάζουν το μικροκομματικό όφελος πάνω από το εθνικό συμφέρον» και πως «η ΝΔ ενδύεται μια νέα εθνικοφροσύνη».

Για τη στάση του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές επισήμανε ότι «σε μια πολιτική ευρωπαϊκή οικογένεια ανήκεις με την ψυχή σου και αποδέχεσαι τις στρατηγικές επιλογές και τα πολιτικά χαρακτηριστικά που έχει, γιατί βεβαίως α λα καρτ και γιαλαντζί δε μπορεί να είσαι. Αυτό ισχύει για όλους».

Για σχόλια στα social media από βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που χαρακτήρισαν υποτακτικούς της Μέρκελ και του Σόιμπλε του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές σημείωσε ότι «Αυτά είναι τραγικά πράγματα. Δεν είναι αναλύσεις ούτε καν καφενείου. Προφανώς υπάρχει μεγάλη τρικυμία εν τω κρανίω».

«Στη σοσιαλδημοκρατία, τέτοιου είδους προσεγγίσεις που δεν έχουν σχέση με το θυμικό αλλά με άλλου είδους λειτουργίες περί οφέλους, καταλαβαίνετε ότι δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα μπροστά μας...».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης Του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής ο βουλευτής εξήγησε πως «Υπάρχουν μεγάλα ζητήματα που δυσκολεύουν το όλον εγχείρημα, έπρεπε να υιοθετήσουμε άλλους όρους συνύπαρξης με σεβασμό στη συνύπαρξη και τη διαφορετικότητα, δε φαίνεται να επικρατεί αυτό και η συμπόρευση γίνεται δύσκολη. Θα δούμε από εδώ και μπρος τι θα κάνουμε»...

stokokkino.gr