Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει ότι μαθητής έχασε τη χρονιά του επειδή δεν μπορούσε να μετακινηθεί με λεωφορείο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει ότι μαθητής έχασε τη χρονιά του επειδή δεν μπορούσε να μετακινηθεί με λεωφορείο


Στερεύουν οι λέξεις όταν συμβαίνουν γεγονότα όπως τα παρακάτω.

Μαθητής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Βέροιας, που έπρεπε να μετακινείται από και προς χωριό της περιοχής της Αλεξάνδρειας, αδυνατούσε να προσέλθει στο σχολείο μιας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν μπορούσε αρχικά να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς του μαθητή. Το πρόβλημα λύθηκε αργά, μετά τα Χριστούγεννα, με συνέπεια ο μαθητής να ξεπεράσει το μέγιστο αριθμό απουσιών, που απαιτείται προκειμένου η φοίτησή του να χαρακτηριστεί επαρκής.

Άμεσα η ΕΛΜΕ Ημαθίας πρόβαλε το θέμα προς τη ΔΙΔΕ Ημαθίας και προς το ΥΠΕΘ. Λάβαμε διαβεβαιώσεις από τη ΔΙΔΕ Ημαθίας, από το κυβερνητικό κλιμάκιο που συναντήσαμε εν όψει του αναπτυξιακού συνεδρίου της Θεσσαλονίκης αλλά και από τον ίδιο τον Υφυπουργό κ. Μπαξεβανάκη Δ. σε πρόσφατη επίσκεψη του στη Βέροια. Όλοι αναγνώρισαν το δίκιο του μαθητή και την ανάγκη να έχει θετική έκβαση η υπόθεση.

Όμως, φευ, ο μαθητής αυτός ΕΧΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ.

Σε τελευταία ανάλυση ένας μαθητής ειδικής κατάστασης, αν και δε φέρει ό ίδιος την ευθύνη της μη έγκαιρης προσέλευσης του, είναι αυτός που πλήρωσε αναίτια και τόσο βαριά τις αμέλειες και αδράνειες άλλων ! Τιμωρήθηκε αυτός αντί άλλων !

Είναι ως φαίνεται εύκολο να εξαντλείς το νόμο στους αδύναμους και δύσκολο να λύνεις το πραγματικό πρόβλημα.

Ζητάμε την θετική επίλυση του προβλήματος για την ανάκτηση της χρονιάς από τον μαθητή

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες