Τα γραβατωμένα πρωτοσέλιδα.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Τα γραβατωμένα πρωτοσέλιδα..



Η γραβάτα που φόρεσε χθες –πανηγυρικά!– ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σέντρα ακριβείας για να καρφώσουν στα δίχτυα των σελίδων οι διευθυντές, οι υλατζήδες και οι σκιτσογράφοι τους τίτλους και τις γελοιογραφήσεις τους. Πέντε από τις...
εφημερίδες 
(οι τρεις ημερήσιες, οι δύο εβδομαδιαίες) που είναι σήμερα κρεμασμένες στα περίπτερα παίζουν με τη γραβάτα του πρωθυπουργού στην πρώτη σελίδα. Ενδεχομένως θα ήταν περισσότερες, αν ορισμένα φύλλα του Σαββάτου δεν έκλειναν, όπως συμβαίνει από χρόνια, τις σελίδες τους νωρίς την Παρασκευή και έτσι  δεν πρόλαβαν την απογευματινή, προς βραδινή, εμφάνιση-έκπληξη του Τσίπρα στο Ζάππειο.

Ήταν, αναμενόμενο –αν και θα μπορούσε να αποδειχτεί κοινότοπο– να γραβατωθούν τα πρωτοσέλιδα (αλλά και οι εσωτερικές σελίδες, οι ανακοινώσεις κ.λπ.) μετά την ασίστ για έτοιμο γκολ από τον Τσίπρα. Στο πρωτοσέλιδο φεστιβάλ γραβάτας πλειοδότησαν ο Ελεύθερος Τύπος και η Δημοκρατία. Ο πρώτος δημοσίευσε ως φόντο έναν λαιμοδέτη (κόκκινο με ντεγκραντέ προς το μαύρο_, κάθετα από την κορυφή σχεδόν έως τη βάση της σελίδας, και πάνω του είχε μια σειρά από «χτυπήματα» -τα αρνητικά της συμφωνίας. Και ο τίτλος του: «Έως το 2060 θα πληρώνουμε τη γραβάτα!»

Η Δημοκρατία ειρωνεύεται γράφοντας στον βασικό της τίτλο «ΣΩΘΗΚΑΜΕ, Φορέστε τις γραβάτες», ενώ η Ελεύθερη Ώρα, πιστή στην ιδεολογία της κρεμάλας, έχει τίτλο με μεγάλα γράμματα «Κόκκινη γραβάτα θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας». Στον υπέρτιτλο η εφημερίδα αναφέρει ότι «Ο Τσίπρας πέτυχε αυτό που δεν πέτυχε το ΚΚΕ το ’46-’49» και είναι βέβαιη ότι ο «ο λαός στήνει παντού… κρεμάλες για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Από τις εβδομαδιαίες η Άποψη έχει βασικό τίτλο «Γραβάτα με… κόμπο ασφυξίας» και το Παρασκήνιο στο δεύτερο πρωτοσέλιδο θέμα του γράφει: «Χωρίς… γραβάτα η ρύθμιση του χρέους». (Σε όλες τις περιπτώσεις, και όχι μόνο σε αυτές των τίτλων που προαναφέραμε, δεν καταλαβαίνουμε γιατί μπαίνουν αποσιωπητικά. Για να εννοήσουμε ότι ΔΕΝ πρόκειται για κυριολεξία; Μα είναι τόσο αυτονόητο και τα αποσιωπητικά τόσο αρνητικά στον ειρμό του λόγου).

Τα Νέα και τα Παραπολιτικά

Τα Νέα που χθες πρωτοστάτησαν στην κάλυψη της άμεσης επικαιρότητας με την κάλυψη των εξελίξεων στο Λουξεμβούργο (αντίθετα με το Έθνος και άλλες, δείτε εδώ) σήμερα είναι τελείως ανεπίκαιρα στο πρωτοσέλιδό τους, λόγω  ωραρίου Παρασκευής όπως αναφέραμε. Έτσι, δεν υπάρχει αναφορά για το Ζάππειο, ενώ το ίδιο ισχύει για τα Παραπολιτικά και  για το Καρφί. Και αυτά, ή κάποιο από αυτά, πιθανόν να είχαν παίξει με την κόκκινη γραβάτα του Τσίπρα αν υπήρχε διαθέσιμος χρόνος.

harddog-sport

Post Bottom Ad

Σελίδες