Σύσκεψη για την έναρξη επίγειων και εναέριων ψεκασμών στην Π.Ε Ημαθίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

Σύσκεψη για την έναρξη επίγειων και εναέριων ψεκασμών στην Π.Ε Ημαθίας



Σύσκεψη με θέμα την έναρξη των επίγειων και εναέριων ψεκασμών, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Ιουνίου, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη.

 

Παραβρέθηκαν  ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης Δημήτρης Χατζηβρέττας, οι αντιδήμαρχοι Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας, κ.κ Κορωνάς, Τόκας  και Καρανάτσιος ο προϊστάμενος της γενικής Διεύθυνσης δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας της ΠΜΚ κ. Κουρτίδης,καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Στη συζήτηση αναπτύχθηκε το σχέδιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών με επίγειους και εναέριους ψεκασμούς και έγινε μία πρώτη παρουσίαση του σχεδίου αντιμετώπισης λοιμωδών νοσημάτων (ελονοσία) σε περίπτωση που αυτό καταστεί αναγκαίο, το οποίο αναμένεται να πάρει την έγκριση του ΚΕΛΠΝΟ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από την πλευρά των δήμων, παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από τον καθένα, με στόχο την βοήθεια στη βέλτιστη εκτέλεση του προγράμματος της ΠΚΜ.

 

Ειδική μνεία έγινε στο άριστο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ όλων των φορέων της Περιφερειακής μας Ενότητας, ενώ επιπρόσθετα προτάθηκαν και συζητήθηκαν κοινές δράσεις που θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν με συνέργεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των δήμων για την ενημέρωση των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες