18 Ιουν 2018

Εμφύλιος στο Κίνημα Αλλαγής...


Την ώρα που η Φώφη Γεννηματά δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας βάφτισε «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς, επισημαίνοντας τη θέση της απέναντι στη συμφωνία για το ονοματολογικό, η...
ΚΕ της ΔΗΜΑΡ ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου της, Θανάση Θεοχαρόπουλου, τασσόμενη υπέρ της επίλυσης.

Όπως είχε αναφέρει στην εισήγησή του ο κ. Θεοχαρόπουλος, «η ΔΗΜΑΡ παραμένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης αυτού του χρόνιου ζητήματος, τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την ανάγκη προώθησης της ευρωπαϊκής ενοποίησης, την αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και επιμονής στην πολιτική αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, αλλά και στον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση η ΝΔ, η οποία παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη και το αποδεικνύει καθημερινά στο Μακεδονικό, στα ανθρώπινα δικαιώματα στα εργασιακά κ.ά.».

Όσον αφορά ειδικά στο Κίνημα Αλλαγής, στην απόφαση μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι συλλογικές διαδικασίες μαζί με ένα καινοτόμο πρόγραμμα, με ένα σύγχρονο και όχι παρωχημένο πολιτικό λόγο μακριά από το νεοσυντηρητισμό και με ρηξικέλευθες προοδευτικές θέσεις είναι τα στοιχεία που θα εκπέμψουν το στίγμα που θα κάνει διακριτό και πραγματικά νέο τον φορέα.

«Το Κίνημα Αλλαγής οφείλει να σταθεί σθεναρά απέναντι στη μισαλλοδοξία, απέναντι στο πολωτικό διχαστικό κλίμα που διαμορφώνεται στη χώρα» σημειώνεται. Σύμφωνα με την απόφαση, η ενότητα και ο πλουραλισμός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του εγχειρήματος και «η ΔΗΜΑΡ όπως συνέβαλε αποφασιστικά στη συσπείρωση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, έτσι και τώρα θα προσπαθήσει να προστατεύσει τη συνοχή του Κινήματος Αλλαγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε