13 Ιουν 2018

Κ Καλαϊτζίδης:Η συμφωνία προσβάλλει το σύνολο του ελληνικού λαού


H «συμφωνία» εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας μας από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, αλλά και της αναγνώρισης ως «μακεδονικής» γλώσσας ενός σλαβικού ιδιώματος  με βουλγαροσερβική καταγωγή και φυσικά της αναγνώρισης της «μακεδονικής εθνότητας», προσβάλει το σύνολο του ελληνικού λαού, ειδικά δε όλων ημών των κατοίκων της Μακεδονίας και της Βόρειας Ελλάδας.


Η θέση όλων μας εδώ στην Μακεδονία του Μεγίστου των Ελλήνων Αλεξάνδρου, στην Μακεδονία για την οποία θυσιάστηκαν ο Τέλλος Άγρας, ο Παύλος Μελάς, ο καπετάν Κώττας και χιλιάδες άλλοι εθνομάρτυρες Μακεδονομάχοι, είναι κοινή και αδιαπραγμάτευτη κι εκφράζεται από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, την οποία και συνυπογράφω: «Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα». 


Κώστας Καλαϊτζίδης

Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε