UEFA Nations League: Μια ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος να συμμετέχει στο Euro2020; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

UEFA Nations League: Μια ευκαιρία για την Εθνική Ελλάδος να συμμετέχει στο Euro2020;

Tο νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά στο οποίο θα συμμετέχουν εθνικές ομάδες- μέλη του ευρωπαϊκού οργάνου διοίκησης ποδοσφαίρου, ονομάζεται «UEFA Nations League».  Θα διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και θα δίνει τα πολυπόθητα «εισιτήρια» για το EURO και το Μουντιάλ. Φέτος, θα είναι η πρώτη του χρονιά και θα διεξαχθεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο του 2018.

Με αυτό το νέο πρωτάθλημα, η UEFA στοχεύει στη διεξαγωγή πιο ανταγωνιστικών αναμετρήσεων μεταξύ ομάδων ανάλογης δυναμικότητας. Μάλιστα, στις αναμετρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και  χώρες χαμηλότερου επιπέδου προκειμένου να προκριθούν στα τελικά του EURO.

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Στη νέα αυτή διοργάνωση, του UEFA Nations League θα συμμετέχουν 55 ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν αρχικά σε τέσσερα Γκρουπ Δυναμικότητας (League A, League B, League C, League D) με βάση την κατάταξή που προέκυψε έπειτα από την ολοκλήρωση των προκριματικών αγώνων για το Μουντιάλ του 2018.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στο SwissTech Convention Centre της Λωζάννης, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έκανε την κλήρωση για τη διαμόρφωση των τεσσάρων Γκρουπ Δυναμικότητας του νεοσύστατου UEFA Nations League. Έτσι οι ομάδες μοιράστηκαν σε ομίλους ως εξής:

League Α (12 ομάδες)

Group A1: Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία
Group A2: Βέλγιο, Ελβετία, Ισλανδία
Group A3: Πορτογαλία, Ιταλία, Πολωνία
Group A4: Ισπανία, Αγγλία, Κροατία

League B (12 ομάδες)

Group B1: Σλοβακία, Ουκρανία, Τσεχία
Group B2: Ρωσία, Σουηδία, Τουρκία
Group B3: Αυστρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία
Group B4: Ουαλία, Ιρλανδία, Δανία

League C (15 ομάδες)

Group C1: Σκοτία, Αλβανία, Ισραήλ
Group C2: Ουγγαρία, Ελλάδα, Φινλανδία, Εσθονία
Group C3: Σλοβενία, Νορβηγία, Βουλγαρία, Κύπρος
Group C4: Ρουμανία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία

League D (16 ομάδες)

Group D1: Γεωργία, Λετονία, Καζακστάν, Ανδόρα
Group D2: Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία, Σαν Μαρίνο
Group D3: Αζερμπαϊτζάν, Νήσοι Φερόες, Μάλτα, Κόσοβο
Group D4: ΠΓΔΜ, Αρμενία, Λίχτενσταϊν, Γιβραλτάρ

Ωστόσο, οι θέσεις των ομάδων που έχουν προκριθεί ήδη από τα προκριματικά, θα καλυφθούν από τις αμέσως επόμενες ομάδες.

Το τουρνουά θα διεξάγεται σε έξι αγωνιστικές που θα καθορίζουν την τελική μορφή  των ομίλων καθώς και το ποιες ομάδες θα ανεβαίνουν στην επόμενη League ή θα υποβιβάζονται.

Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων της League A θα περάσουν απευθείας στο Final-4 του UEFA Nations League, τον Ιούνιο του 2019.
Οι δεκαέξι καλύτερες ομάδες από τα τέσσερα Γκρουπ  Δυναμικότητας θα προκριθούν στα πλέι-οφ του European Qualifiers τον Μάρτιο του 2020, για να διεκδικήσουν τις τέσσερις  τελευταίες θέσεις του EURO 2020.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ LEAGUE C

Κατά την κλήρωση, ο Φινλανδός, Γιάρι Λίτμανεν, τοποθέτησε την Ελληνική Εθνική ομάδα στον δεύτερο όμιλο του τρίτου Γκρουπ Δυναμικότητας (League C), όπου θα αντιμετωπίσει  την Ουγγαρία, τη Φινλανδία και την Εσθονία. Η νικήτρια ομάδα του ομίλου θα ανέβει στη League B, ενώ η τελευταία θα υποβιβαστεί στη League D.

Ωστόσο, αυτό το τουρνουά έρχεται μετά την αποτυχία της Ελλάδας να προκριθεί στους ομίλους του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, έχοντας ηττηθεί από την Κροατία.

Επομένως, ο Μίχαελ Σκίμπε και το επιτελείο του έχουν πλέον πιο συγκεκριμένους στόχους· ο πρώτος είναι να περάσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη φάση των πλέι-οφ του Ιουνίου του 2019 κι ο δεύτερος, αν τα καταφέρει στα πλέι-οφ, να προκριθεί στην τελική φάση του EURO 2020, όπου θα αντιμετωπίσει ομάδες φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όπως η Γερμανία, η  Ισπανία και η Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες