Νέα αύξηση σημείωσαν τα ανασφάλιστα οχήματα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Νέα αύξηση σημείωσαν τα ανασφάλιστα οχήματα

Σε αναστολή των εργασιών της οδηγείται η δανική ασφαλιστική εταιρεία Alpha Insurance η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας με το καθεστώς της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών (ΕΠΥ).
Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών που έχει την έδρα της σε τρίτη χώρα πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία αναστέλλει τη λειτουργία της και στη χώρα μας μετά τα προβλήματα φερεγγυότητας που αντιμετωπίζει στην έδρα της.
Η πρώτη ήταν η εταιρεία Enterprise που είχε έδρα το Γιβραλτάρ και η οποία ανέστειλε την άδεια λειτουργία της, αφήνοντας πίσω της, σύμφωνα με εκτιμήσεις υποχρεώσεις 20 -25 εκατ. ευρώ.
Η Alpha Insurance έχει μικρό στόλο ασφαλισμένων οχημάτων στην Ελλάδα που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ 25 – 30.000 οχημάτων και σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΤτΕ οι ασφαλισμένοι που έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις θα πρέπει να επικοινωνούν με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα.
Πάντως τα στοιχεία της ασφαλιστικής αγοράς δείχνουν ότι η αύξηση του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων που σημειώθηκε εντός του 2017 λόγω του φόβου για την επιβολή προστίμων μετά τη διασταύρωση που πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων δεν απέφερε καρπούς. Αυτό γιατί έναν σημαντικό μέρος της μεγέθυνσης της αγοράς εξανεμίστηκε και πολλοί από όσους ασφαλίστηκαν δεν ανανέωσαν την ασφάλισή τους μετά τη λήξη του ασφαλιστηρίου.
Με βάση τα στοιχεία που προστέθηκαν το τρίτο τρίμηνο του 2017, πάνω από 300.000 δεν ανανέωσαν την ασφάλισή τους το τέταρτο τρίμηνο.
Η τάση αυτή καταγράφεται παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον κλάδο αυτοκινήτου μέσα από τη συμπίεση τιμών στα ασφάλιστρα τόσο από τις ΕΠΥ όσο και από τις ελληνικές εταιρείες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αύξηση κατά 600.000 του αριθμού των ασφαλισμένων οχημάτων που παρατηρήθηκε το 2017 τα ασφάλιστρα παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.
Συγκεκριμένα ενώ στα τέλη του 2016 τα ασφαλισμένα οχήματα ήταν 5,6 εκατ., στα τέλη του 2017 αυξήθηκαν στα 6 εκατ. αλλά τα ασφάλιστρα παρέμειναν στα 730 εκατ. ευρώ περίπου.
Πηγή πληροφοριών: Καθημερινή

Post Bottom Ad

Σελίδες