«Όχι κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούμε να συναντηθούμε»... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

«Όχι κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούμε να συναντηθούμε»...



Να μην εμπλακεί το Κίνημα Αλλαγής στον «εθνικό διχασμό που την οδηγούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με...
μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη» κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του φορέα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος επιτέθηκε και στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι η χώρα έχει ανάγκη μιας διακυβέρνησης με απόλυτη προτεραιότητα στις εθνικές ανάγκες, «αντί να εξαντλούμαστε», όπως είπε, σε συζητήσεις για ενδεχόμενες συνεργασίες «με ένα από τα δύο κόμματα του υφιστάμενου κακέκτυπου δικομματισμού». Αυτή πρέπει να είναι η προτεραιότητα για το νέο φορέα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, «και όχι οι μονομερείς συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ».

Κατηγόρησε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «στήνουν ένα σκηνικό πρωτοφανούς πόλωσης», τάχθηκε όμως απόλυτα εναντίον όσων σήμερα έχουν αντικαταστήσει «το σύνθημα ‘’η χούντα δεν τελείωσε το 73’’ με το σύνθημα ‘’έχουμε σήμερα χούντα’’»!

Σχολιάζοντας τον χθεσινό χαιρετισμό του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, στο συνέδριο, και το «άνοιγμά» του στο Κίνημα Αλλαγής, καθώς ανέφερε ότι πάγια στρατηγική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανάγκη να υπάρξει ένας συνασπισμός προοδευτικών δυνάμεων, ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε πως ενώ «συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ, τολμούν και μιλούν για προοδευτικές συνεργασίες».

Αντίστοιχα, σημείωσε ότι η ΝΔ καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, «δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς, του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων». Και προσέθεσε ότι το απέδειξε ουκ ολίγες φορές «όπως με το Μακεδονικό, όπου υποχώρησε στο λαϊκισμό για να κερδοσκοπήσει εκλογικά από τα συλλαλητήρια, με τη φαρμακευτική κάνναβη, με την ανοχή του ρατσιστικού λόγου εναντίων αθίγγανων, με το σύμφωνο συμβίωσης και πολλά άλλα».

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος τάσσεται υπέρ μιας ενιαίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού, ενώ επιμένει στην πρότασή του για ηλεκτρονική ψηφοφορία από τη βάση του Κινήματος εάν, μετά τις εκλογές, προκύψει θέμα μετεκλογικών συνεργασιών, ώστε να αποφασίσει ο κόσμος τής παράταξης

Post Bottom Ad

Σελίδες