ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η προχειρότητα και η έλλειψη ενός πλαισίου ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης" - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Η προχειρότητα και η έλλειψη ενός πλαισίου ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης"


Για προχειρότητα, έλλειψη πλαισίου ασφαλείας και ανευθυνότητα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ο βουλευτής Ημαθίας, της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, στη συζήτηση του νομοσχεδίου, που αφορά την παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι, από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, απουσιάζουν οι ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου η παραγωγή της φαρμακευτικής κάνναβης να μην εκτραπεί σε άλλους διαύλους ενώ τόνισε ότι, η Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

«Εμείς όμως οφείλουμε να αναδείξουμε τους κινδύνους που δημιουργούνται από τα κενά που αφήνει αυτό το νομοσχέδιο. Σε κάθε πρόταση του νομοσχεδίου, διαφαίνεται η προχειρότητα αλλά και η έλλειψη ενός πλαισίου ασφάλειας για να επικεντρωθεί η παραγωγή και διάθεση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχουν προβλέψεις για τις προϋποθέσεις φύλαξης και ελέγχου των καλλιεργειών κάνναβης και των μεταποιητικών μονάδων. Μας είπατε ότι, το έργο αυτό θα το αναλάβει η Αστυνομία. Ξέρετε μήπως το δείκτη υποστελέχωσης των δομών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια; Για να μην αναφερθώ στο ζήτημα των αδειοδοτήσεων για την παραγωγή κάνναβης, για τις οποίες όχι μόνο δεν υπάρχουν αυστηρές προϋποθέσεις αλλά αντίθετα, οι προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση δεν δημιουργούν καμία αίσθηση ασφάλειας και ορθολογισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος, επιχείρησε μέσω σοβαρών επιχειρημάτων και ουσιαστικών ερωτήσεων να καταδείξει τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου ζητήματος σε σχέση με την ανευθυνότητα που το προσεγγίζει η κυβέρνηση με το εν λόγω νομοσχέδιο, κάνοντας μια σειρά ερωτημάτων προς τους αρμόδιους υπουργούς: «Για ποιο λόγο δεν μπαίνει ένα όριο στην παραγωγή κάνναβης, εφόσον μπορούν να καταγραφούν οι ανάγκες για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι όταν δεν μπαίνει ένα όριο στην παραγωγή, όταν δεν υπάρχουν σαφείς και αυστηρές διαδικασίες ελέγχου στα αποθέματα, στον τρόπο και στους διαύλους απορρόφησης της παραγωγής, τότε οδηγούμαστε σε επικίνδυνες ατραπούς; Όταν γίνεται η εξαγωγή της κάνναβης ποιος γνωρίζει τι χρήση θα κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία θα πάει το προϊόν; Όσοι μιλούν για επενδύσεις που θα έρθουν στον τομέα της παραγωγής κάνναβης, σε ποια στοιχεία βασίζονται; Και πόσο βέβαιοι είναι ότι με το πλαίσιο που δημιουργούν θα έρθουν κανονικοί και όχι άλλου είδους επενδυτές;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες