28 Μαρ 2018

A21 δείτε πότε θα πληρωθείτε την πρώτη δόση

Η πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού 2018 που θα πληρωθεί σήμερα, Τετάρτη, από τις απογευματινές ώρες σε ορισμένες τράπεζες αλλά και αύριο Πέμπτη, και θα αφορά το δίμηνο Ιανουάριο – Φεβρουάριο και θα χορηγηθεί με βάση τα περσινά Α21 ενώ οι επόμενες δόσεις θα καταβληθούν με βάσει τα εισοδηματικά κριτήρια που θα προκύψουν από την φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2017 και την υποβολή του Α21.
Το μέσο επίδομα ανά οικογένεια σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ είναι κατά 43% υψηλότερο από πέρσι. Παράλληλα 25.000 δικαιούχες οικογένειες θα πληρωθούν αναδρομικά που εκκρεμούν από το 2017.
Σε όσες τράπεζες δεν πιστωθεί σήμερα, Τετάρτη, θα είναι διαθέσιμα από αύριο, Πέμπτη το πρωί ενώ το ίδιο ισχύει για ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών.
Παράλληλα το επίδομα θα συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δύο μήνες και όχι κάθε τρεις όπως τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ με «κλειδωμένη» ημερομηνία που εκτιμάται ότι θα είναι κάθε 25 του μήνα.
Στόχος του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων είναι η καταβολή της κάθε δίμηνης δόσης του επιδόματος να γίνεται το αργότερο σε ημερομηνία μέχρι στις 25 για κάθε δεύτερο μήνα (Π.χ α’ δόση τέλη Μαρτίου, β’ δόση τέλη Μαΐου κ.ο.κ).