Με φόρα στην... κατηφόρα!.. - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Με φόρα στην... κατηφόρα!..

Όταν κανείς παίρνει φόρα, φόρα κατηφόρα, και ο Θεός ο ίδιος δεν τον σταματά. Ποιος Θεός, δεν τον σταματά ούτε η λογική, ούτε ο... φόβος για τον... γκρεμό, που παραμονεύει. Αυτή την εικόνα δίνει τελευταία η ηγεσία της Ν.Δ.



, η οποία σπεύδει αγχωμένα και σπασμωδικά να αγκαλιάσει το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην Αθήνα να το φκιασιδώσει -όπως όπως- ως κίνημα των νεο-αγανακτισμένων και να το μοστράρει -πάση θυσία- ως μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση. 

Ποια Μακεδονία, ποιο όνομα των Σκοπίων και ποιο εθνικό θέμα; Αυτά είναι για τους αφελείς, τους αδαείς και τους οδοιπόρους, που θα κατακλύσουν την Κυριακή το Σύνταγμα. Για τα... κατρακυλούντα με φόρα στην κατηφόρα στελέχη της ηγεσίας της Ν.Δ., αυτό που προέχει τώρα είναι να κλείσει το μάτι σε ό,τι ακραίο κυκλοφορεί στη χώρα, να πάρει υπό την προστασία της το συλλαλητήριο και να στρέψει ανυποψίαστους αλλά και υποψιασμένους διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης. Είναι ο ορισμός της αποκοτιάς σε όλο της το... μεγαλείο, σε όλη της τη μικρότητα, με όλη της την εθνική, κοινωνική και πολιτική απερισκεψία. Ο ορισμός του αυτοκτονικού ιδεασμού στην πολιτική.

Στην αρχή οι επιδιώξεις κρύβονταν επιμελώς, ουδείς τις ομολογούσε ανοιχτά. Δεν υπολόγισαν όμως τους... μαρτυριάρηδες της πολιτικής και τους τελάληδες της δημοσιογραφίας, που πολύ θα ήθελαν να κρυφθούν αλλά η... χαρά δεν τους αφήνει. Από τους πρώτους, ένας από τους χειριστές της... ερπύστριας του Φαλήρου, ο οποίος έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, γράφοντας στο Τwitter: «Το Σκοπιανό-Μακεδονικό ως αφορμή για το συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. Η ουσία: Αντικυβερνητικό, έκφραση αγανάκτησης και θυμού για τα μαζεμένα της 3ετίας των Τσιπροκαμμένου! Ο,τι δεν έγινε με τους ‘Παραιτηθείτε’». Ακολούθησαν και άλλοι, ένας αρχηγός Λεβέντης αρχηγός, μια ξανθιά «γαλάζια» Μακεδονίτισσα βουλευτής αλλά και παράγοντες με ρόλο και ευθύνη. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς έπιασε ήδη θέση στην πλατεία, ο Κ. Μητσοτάκης δέχεται προτροπές να κάνει το ίδιο, ενώ και το γραφείο Τύπου της Ν.Δ., έσπευσε να κατηγορήσει όσους διαβάλλουν το συλλαλητήριο και να εγκαλέσει την κυβέρνηση να διαφυλάξει την ομαλότητα στο συλλαλητήριο. Ομαλότητα, όμως, που απειλείται από άλλους. Απειλείται από τον εθνικιστικό παροξυσμό, που επιχειρείται να καλλιεργηθεί, από ακραίες δηλώσεις, αντιδράσεις, ακόμα και απειλές, που εξαπολύονται από Χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς αλλά και από τις αντισυγκεντρώσεις, που οργανώνονται την ώρα του συλλαλητηρίου. Είναι κοινός τόπος ότι κανένα εθνικό, πολιτικό ή κοινωνικό θέμα δεν αντιμετωπίστηκε μέσα σε κλίμα γενικευμένης έντασης. Οι «σφαίρες» προς τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοντζιά αλλά και οι απειλές γνωστών ακροδεξιών κύκλων και ακραίων ομάδων είναι αυτές που οξύνουν το πολιτικό κλίμα.

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη φωτιά

Η ομαλότητα όμως απειλείται και από εκείνους που δεν διστάζουν να εναγκαλίζονται αυτά τα ακραία στοιχεία και επιχειρούν να μετατρέψουν ένα μείζον εθνικό θέμα σε αντικείμενο εσωτερικής μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Που, αντί να λογοδοτήσουν για την παράταση της εκκρεμότητας στο Σκοπιανό, ακόμα και την ύστατη ώρα, αρνούνται να πάρουν θέση και να συμβάλουν θετικά στην εξελισσόμενη διαπραγμάτευση. Στην ουσία, αρνούνται την ίδια τη λογική, «παίζουν» με το θυμικό ενός λαού με ευαισθησίες και ανοίγουν την κερκόπορτα για την «άλωση» της πολιτικής και εθνικής ζωής από ακραία, μισαλλόδοξα και νεο-εθνικόφρονα και ακροδεξιά στοιχεία.

Πρόκειται για επικίνδυνο παιχνίδι με τη φωτιά, το οποίο όμως δεν θα εμποδίσει τη χώρα να προχωρήσει μπροστά με σύνεση, σωφροσύνη και αποφασιστικότητα. Αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις, αν πρυτανεύσει η λογική και αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, το Σκοπιανό αργά ή γρήγορα θα πάρει τον δρόμο για τη λύση του. Το σύνολο σχεδόν του πολιτικού κόσμου, με κάποιες εξαιρέσεις, ακόμα και η μισή Ν.Δ., κατανοούν ότι τώρα είναι ώριμη η συγκυρία για τη λύση του προβλήματος. Και αυτό θα γίνει σαφέστερο όταν προχωρήσουν οι συνομιλίες και κατακάτσει ο κουρνιαχτός των συλλαλητηρίων. Τότε η φωτιά που επιχειρούν κάποιοι να ανάψουν θα έχει κάψει τους «εμπρηστές» και όχι τους πυροσβέστες...

avgi.gr

Post Bottom Ad

Σελίδες